Annonce
Erhverv

Direktør om den nye generation på arbejdsmarkedet: De største udfordringer har vi med de meget uselvstændige unge

- Generelt er den unge generation okay. Vi kæler ikke så meget for de unge mennesker, som vi har gjort, siger Bent Olsen (i midten), direktør for byggefirmaet Artusbyg i Vejle. Foto: Mette Mørk
Bent Olsen, direktør for byggefirmaet Artusbyg i Vejle har 60 ansatte, 11-12 lærlinge ad gangen. Generelt er han godt tilfreds med de unge.
Annonce

VEJLE: Hver femte ansatte i Bent Olsens byggefirma Artusbyg i Vejle er en ung under uddannelse. Her fortæller han, hvilke udfordringer han ser i samarbejdet med den nye generation på arbejdsmarkedet:

Hvordan oplever du at få unge mennesker ind i firmaet?

- Det er en blandet fornøjelse. Lige nu har vi 11 lærlinge, murere, tømrere og malere – og en enkelt stuktør. Det er vidt forskelligt, hvad de kommer med. Det er lige fra den unge mand, der har haft sin mor og far i rygsækken, lige siden han begyndte i skole til de helt selvkørende.

Hvilke udfordringer bliver du stillet overfor som arbejdsgiver?

- De største udfordringer har vi med de meget uselvstændige unge.

- De er vant til at få deres vilje og er blevet passet op. De kan stå og vente på at blive afhentet, eller de har ikke fået lavet aftaler med svendene, eller de har ikke overtøj med på arbejde.


Vi kæler ikke så meget for de unge mennesker, som vi har gjort. Det er en forandring, der gør det nemmere for de unge at finde ud af, hvordan de egentlig skal agere.

Bent Olsen, direktør, Artusbyg


Hvordan vil du generelt karakterisere den unge generation?

- Generelt er de okay. Langt størstedelen gør det godt, når de lige har fundet sig til rette i firmaet.

Kan du se nogen forandring i forhold til tidligere?

- De unge mennesker er blevet bedre end for år tilbage. Bedre til at være livsduelige, arbejdsmarkedsduelige. Vi har ikke så mange, som vi er nødt til at opsige aftalen med. Vi er også selv blevet mere firkantede i vores tilgang.

- Vi kalder tingene ved rette navn, men vi behandler alle ordentligt. Vi siger ligeud, hvordan det er at arbejde her. Vi kæler ikke så meget for de unge mennesker, som vi har gjort. Det er en forandring, der gør det nemmere for de unge at finde ud af, hvordan de egentlig skal agere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce