Annonce
Vejen

De store smil stivner: FestiValhal er begæret konkurs

FestiValhal har gennem årene henryklket flere og flere gæster. Med konkursbegæringen stivner smilene. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Thomas Klintrup, der gennem de sidste fire år har stået bag FestiValhal i Jels, er begæret konkurs. Jobcenter Vejen har indsendt konkursbegæringer vedrørende tre lønmodtagerkrav på hver knap 10.000 kroner.

Jels: Skifteretten i Esbjerg har indledt en konkurssag mod Thomas Klintrup, som gennem de sidste fire år har stået bag FestiValhal i området omkring friluftsscenen og Valhal i Jels.

Det er Jobcenter Vejen, som har indgivet tre konkursbegæringer, viser en aktindsigt, som JydskeVestkysten har fået fra Retten i Esbjerg. Det drejer sig om tre lønmodtagerkrav på hver 9.969 kroner. Et fjerde lønmodtagerkrav er betalt, som JydskeVestkysten tidligere har beskrevet.

Når Jobcenter Vejen via et advokatfirma – efter at have rykket for betalingerne – har sat gang i konkursbegæringen, så sker det for, at de tre personer, der har arbejdet i forbindelse med festival-arrangementet i år, kan få deres tilgodehavende dækket via Lønmodtagernes Garantifond.

Thomas Klintrup afviklede det første FestiValhal-arrangement tilbage i 2016. Selv om tilskuertallet år for år er gået betydeligt i vejret, så har den økonomiske formåen ikke været tilsvarende. I oktober trådte flere kreditorer frem og konstaterede, at deres regninger enten kun delvist var betalt eller slet ikke.

Annonce
Men på nuværende tidspunkt har vi ingen yderligere kommentarer.

Tue Lesbo, advokat

Firmaet er lukket

JydskeVestkysten var på det tidspunkt i kontakt med samarbejdspartnere og et bookingbureau, som bekræftede problemerne med at få det hele eller dele af de beløb, som de mente at have krav på. Nu kulminerer FestiValhals økonomiske problemer med konkursbegæringen

Ifølge en udskrift fra retsbogen fra et møde i skifteretten den 27. november har Thomas Klintrup telefonisk meddelt, at firmaet er lukket. Virksomheden er dog endnu ikke afmeldt i CVR-registret.

Skifteretten bestemte, at Thomas Klintrups bo tages under konkursbehandling.

JydskeVestkysten erfarer, at konkursbegæringen kan være på vej til at blive kaldt tilbage. Det har dog ikke kunne bekræftes, og advokat Tue Lesbo fra Dahl Advokatfirma i Esbjerg, der er beskikket advokat for Thomas Klintrup, konstaterer, at hverken han eller hans klient på nuværende tidspunkt ønsker at udtale i sagen. Det kan dog være en ny udvikling i sagen inden for kort tid.

- Men på nuværende tidspunkt har vi ingen yderligere kommentarer, fastslår advokat Tue Lesbo.

Kurator i boet er advokat Jan Bruun Jørgensen fra advokatfirmaet Andersen Partners i Kolding.

Billetsalget lukket ned

På de sociale medier gik rygterne og spekulationerne omkring konkurssagen hurtigt i løbet af torsdagen. Blandt andet var der undren over, at det fortsat var muligt at købe billetter.

Knap et par timer efter middag blev der på Billetlugen.dk dog lukket ned for billetsalget.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce