Annonce
Regionalt

De sydjyske sommerhuse er nu Danmarks største

Sommerhusene i Syd- og Sønderjylland har vokseværk.
Annonce

De syd- og sønderjyske sommerhuse bliver større og større.

De seneste ni år er de vokset så meget, at et gennemsnitssommerhus i Syd- og Sønderjylland nu er større end i alle andre landsdele. Det viser en opgørelse, som Dansk Byggeri har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

- Flere af sommerhusområderne op langs den jyske vestkyst i Syd-, Sønder- og Vestjylland er karakteriseret ved at have flere store udlejningshuse end i de fleste andre landsdele. Det er formentlig en af forklaringerne, siger økonomisk konsulent Jacob Hangaard, Dansk Byggeri, i en pressemeddelelse.

Sommerhusene i Syd- og Sønderjylland er i år mere end 84 kvadratmeter i gennemsnit. Det er halvanden kvadratmeter større end de vestjyske sommerhuse, som er næststørst. Landsgennemsnittet er 75 kvadratmeter, og i bund finder man de vest- og sydsjællandske sommerhuse, der er godt 65 kvadratmeter i gennemsnit.

Det er også i det syd- og sønderjyske, at sommerhusene har haft mest vokseværk. Her er sommerhusene i gennemsnit blevet 4,5 kvadratmeter større siden 2011.

- Hovedforklaringen på, at sommerhusene er blevet større, er, at ejerne bygger til. Det spiller også ind, at ældre sommerhuse bliver revet ned og erstattet af større, og endelig kan det have betydning, at nedlagte landbrugsejendomme opnår sommerhusstatus, siger Jacob Hangaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Kolding For abonnenter

SF-kolleger husker tilbage: Allerede i 1993 var Villy Søvndal klar til at blive borgmester

Annonce