Annonce
Aabenraa

De tar´ lige en runde mere for Freja

Man kunne ikke undgå at få øje på Team Freja, som havde fået navnet slået fast med guldbogstaver. Midt i det hele står hovedpersonen Freja, som overlevede kræft, da hun var baby. Foto: Timo Battefeld.

11-årige Freja Larsen fra Hjordkær fil leukæmi, da hun var syv måneder gammel. De seneste ti år har hun sammen med sin familie og familiens venner samlet penge ind til kræftforskning ved at deltage i Stafet for livet.

Annonce

AABENRAA: Farmor har været forbi med morgenmad søndag morgen, og nu er alle på Frejas hold klar til at tage et par runder mere, inden Stafet for Livets tredje udgave i Aabenraa er slut klokken 12.

Frejas hold blev samlet da Freja var ganske lille, og de første år, løb holdet med i Stafet for Livet i Sønderborg. Men familien Larsen er fra Hjordkær og det hele blev meget nemmere, da Stafet for Livet kom til Aabenraa.

- Freja fik en sjælden form for spædbarnsleukæmi, da hun var syv måneder gammel. Vi søgte svar på vores mange spørgsmål ude i verden og stødte på den amerikanske udgave af Stafet for Livet, Raley for Life, fortæller Frejas mor, Jane Larsen.

- Vi fandt ud af, at det også fandtes i Danmark og besluttede at samle et hold blandt familie og venner. Jeg tror vi er 17 på holdet i år.

- Det er for os en måde at bearbejde Frejas sygdom på. Kræft er jo tabu til hverdag. Men her kan vi tale om det. Vi er så heldige, at det er ti år siden, Freja var syg, men vi har stadig brug for at bearbejde tanker og bekymringer, fortæller Jane Larsen.

- Undervejs i forløbet stødte vi jo på nogle børn, der ikke klarede det. Det er også for deres skyld, at vi er med til at samle penge ind på denne måde.

-

Familien Larsen

11-årige Freja Larsen fik spædbarnsleukæmi, da hun var syv måneder gammel, men overlevede.Hun bor i Hjordkær med sin mor og far og sine to søskende, William på 12 år og Isabella på syv.

Familien samler hvert år et hold, der deltager i Stafet for Livet.

Flere af holdene holdt øje med indsats via nummertavler. Foto: Timo Battefeld
Annonce

Hun får svar

Jeg tror vi bliver ved nogle år endnu. I hvert fald så længe Freja er med på det. Hun har jo nogle spørgsmål om det at have kræft, som vi ikke kan give hende svar på. Men de svar kan hun få hos de fightere, der er med her. Hun går over i Fighterteltet og får en snak med dem, forklarer Jane Larsen.

I år har 40 såkaldte fightere - det vil sige folk, der har eller har haft kræft - været med i Stafet for Livet i Aabenraa. De har deres eget telt, hvor der i løbet af lørdagen er arrangementer specielt for dem.

Frejas hold har telte med og overnatter bag Høje Kolstrup Skole. Stafet for Livet kører uafbrudt i 24 timer, så man må også op og løbe nogle runder om natten.

- Der er dejligt stille der om natten. Man får tid til at tænke, siger Jane Larsen.

- Det er så hyggeligt at være med her. Det kan i hvert fald anbefales, slår hun fast.

Der var også tid til hygge og kreativitet i solskinnet. Foto: Timo Battefeld
Annonce

Bevægende

Der går nogle dage, inden alt er gjort op og der er overblik over, hvor mange penge, Stafet for Livet i Aabenraa har samlet ind til kræftforskning. Det ligger fast, at der var lidt flere hold med i år, men til gengæld har holdene været gode til at finde på ekstra tiltag, der kan skaffe penge til det gode formål. Flere af løberne har haft sponsorer, der betaler et beløb per omgang, der løbes.

Højdepunktet ved Stafet for Livet er, når der om aftenen klokken ni tændes lys for de, der kæmpede og de, der døde. Ved den lejlighed holdes også et minuts stilhed.

- Vi havde præsten fra Høje Kolstrup, Tine Andsager, til at holde talen i år, og det gjorde hun virkelig godt. Det var meget bevægende, fortæller formanden for Stafet for Livet, Karsten Meyer Olesen.

En hjemmelavet anti-rygnings ballon. Foto: Timo Battefeld
Firbenede kan også være med i Stafet for Livet. Foto: Timo Battefeld
Anne Grethe Jacobsen hodlt regnskab med omgangene og indtjeningen. Foto: Timo Battefeld
Vejret var perfekt til 24-timers stafet. Foto: Timo Battefeld
Børn var der mange år, og de forstod at hygge sig. Foto: Timo Battefeld
Adskillige mindreårige fik sig en trilletur rundt om Agoraen og Høje Kolstrup Skole. Foto: Timo Battefeld
Ekstra penge blev samlet ind på fantasifulde måder. Foto: Timo Battefeld
Stafet for livet i Åbenrå.Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Ung mand får dagbøder for uagtsomt manddrab på cyklist

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce