Annonce
Aabenraa

De tre udvalgte: Dét, du skal vide om aftenens møde

Debatlysten var stor, da byrødderne i Aabenraa Kommune var samlet onsdag aften, men overraskelserne var få. Arkivfoto: Timo Battefeld
Der var store emner som jollehavn ved Loddenhøj og kommunens budget på spil, men overraskelser var der ingen af, da byrådet var samlet. Og Socialdemokraterne holdt navneleg.

Aabenraa: Det var småt med overraskelser, da byrådet i Aabenraa Kommune trådte sammen onsdag aften. Eller rettere: Der var ingen. Men det betød ikke, at mødet blev kort.

Vi har dog alligevel kogt mødet ned til tre hovedpunkter, men har man lyst til at vide mere, kan man jo se hele det 2,5 timer lange byrådsmøde i sin fulde udstrækning på kommune-tv.dk

Annonce
Der var både mødt modstandere og tilhængere af en jollehavn ved Loddenhøj op i byrådssalen i Aabenraa onsdag aften. En modstander lagde dette banner i byrådssalen på sin vej ud efter afgørelsen. Foto: Bo Nielsen

En stille protest

Byrådspolitikerne skulle ellers først have behandlet den endelige vedtagelse af lokalplanen, som muliggør jollehavnen ved Loddenhøj, senere på aftenen, men sagen blev rykket frem som den første på dagsordenen af hensyn til de mange tilhørere, der havde en særlig forkærlighed for dette punkt.

Der kom ikke mange nye argumenter på bordet, men det forhindrede ikke en livlig og ikke mindst langstrakt debat. 14 af byrådets 31 medlemmer havde ordet undervejs, men ikke ét komma blev ændret.

Venstre, Dansk Folkeparti og Slesvigsk Parti stemte for, mens Socialdemokraterne, De Konservative, SF og Enhedslisten stemte imod. Dermed blev en årelang debat rundet af. Det sidste ord fik en tilhører dog, da hun vej ud lagde et banner på gulvet midt i byrådssalen. "Alt det I ødelægger" stod der henover et billede af Loddenhøj Strand.

S holdt navneleg

Socialdemokraterne har udnævnt Erik Uldall Hansen til borgmesterkandidat ved det kommende kommunalvalg, og derfor skulle posen med udvalgs- og bestyrelsesposter rystes. Økonomiudvalget: Erik Uldall Hansen afløser Kim Brandt. Børne- og uddannelsesudvalget: Signe Bekker Dhiman afløser Erik Uldall Hansen. Børn- og ungeudvalget: Dorrit Knudsen afløser Christian Panbo som stedfortræder. Det Sønderjyske Koordinationsudvalg: Erik Uldall Hansen afløser Karsten Meyer Olesen. Bestyrelsen for Business Aabenraa: Erik Uldall Hansen afløser Karsten Meyer Olesen. Bestyrelsen for FGU Sønderjylland: Rasmus Elkjær Larsen (K) afløser Kim Brandt. Bestyrelsen for M.T. Mindelegat: Christian Panbo afløser Dorrit Knudsen. Politisk følgegruppe for Strategisk Energiplanlægning Sønderjylland: Erik Uldall Hansen afløser Karsten Meyer Olesen.

Budget endeligt vedtaget

De seks partier bag budgetforliget for 2020 - hvor kun Enhedslisten stod udenfor - gav deres besyv med om budgettet ved præsentationen den 28. september. Det gjorde de ved førstebehandlingen ved forrige byrådsmøde den 9. oktober, og det gjorde de igen onsdag aften ved andenbehandlingen. Her spillede Enhedslisten og Jens Bundgaard Nielsen så en hovedrolle. I en 15 minutter kort gennemgang redegjorde han for partiets ændringsforslag, som for en stor dels vedkommende var helt i tidens ånd: Genbrug. Men selvom emner som ligestilling, udsatte børn og hjemløse gik rent hjem hos byrådets øvrige partier, blev samtlige ændringsforslag mødt med "dommerstemmerne" 30-1. Karsten Meyer Olesen (S), som er formand for social- og sundhedsudvalget, mente dog, at forslagene var alt for gode til at blive stemt ned, så han tager dem med til sit udvalg.

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Studerende føler sig tvunget i praktik på trods af coronafrygt: Takker man nej, må man tage orlov

Annonce