Annonce
Erhverv

De udenlandske gæster blev væk: Alligevel blev det en god sommer i Jelling

Det har været en god sommer for de erhvervsdrivende i Jelling. Selvom mange udenlandske turister er blevet væk, kan man blandt andet hos Pandekagehuset se tilbage på en god sæson med mange danske gæster og en fin omsætning. Arkivfoto: Mette Mørk
Sommeren er ved at gå på hæld, og de erhvervsdrivende kan se tilbage på en god sæson, selvom der var langt mellem udenlandske turister.

Jelling: Guten tag, bonjour, hello.

Der er ikke blevet snakket meget tysk, fransk og engelsk i Jelling de seneste par måneder. Sommerferien er et overstået kapitel, og for mange danskere har destinationen heddet Danmark. Det har man også kunne mærke i Jelling, der ikke som vanligt har været overrendt af udenlandske turister.

Det har man bemærket hos Pandekagehuset i Jelling, hvor 90 procent af gæsterne har været danskere.

Annonce

- Vi plejer at have en periode i maj, hvor der er rigtig mange hollændere i byen, og her sidst på sommeren plejer der at komme mange tyskere. Men det har der slet ikke været i år, og det har vi selvfølgelig kunne mærke, siger Sandra Hammer Hermansen, som er indehaver af Pandekagehuset.


Vi har haft en god sommer, og der har været mange forbi, men de udenlandske turister lægger bare flere penge, end danskerne gør, og derfor er vores omsætning heller ikke så stor, som den har været. Men nogle dage har vi haft op mod 800 gæster her, så vi er godt tilfredse.

Sandra Hammer Hermansen, indehaver af Pandekagehuset


Ifølge hende har de været godt besøgt af danske turister, men de kan dog ikke måle sig med de udenlandske.

- Vi har haft en god sommer, og der har været mange forbi, men de udenlandske turister lægger bare flere penge, end danskerne gør, og derfor er vores omsætning heller ikke så stor, som den har været. Men nogle dage har vi haft op mod 800 gæster her, så vi er godt tilfredse, siger Sandra Hammer Hermansen.

For at lokke flere til har Sandra Hammer Hermansen ansat en til at styre Pandekagehusets profil på sociale medier, og det har hjulpet.

- Vi forsøger at sprede budskabet om, at vi er her på Facebook og Instagram, og det er meget effektivt. Nogle folk kommer her, fordi de netop har set vores opslag eller billeder, siger hun.

God stemning på campingpladsen

Også på Jelling Camping har man mærket, at de fleste gæster har været danske. Alligevel er ejer af Jelling Camping Peter Gosvig fortrøstningsfuld.

- De udenlandske gæster er blevet væk, ja. Men vi har stadig haft næsten udsolgt og haft en rigtig fin juli måned. Vi har omsat for mere i år, end da vi købte pladsen, men vi har også investeret mange penge i diverse tiltag, så min forhåbning er, at vi går i 0, når sæsonen er slut, siger Peter Gosvig.

Han har planer om at lokke flere til campingpladsen ved blandt andet at etablere en country-weekend.

- Vi lavede vores egen festival i maj, og vi har planer om en country-weekend i starten af september. Den kommer til at foregå fra 2. til 4. september med god musik og mad. Vi er jo nødt til at gøre noget, og vi har også oplevet en fin opbakning. Så det bliver ikke Danmarks største country-weekend, men Danmarks hyggeligste, siger Peter Gosvig.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Henter 21-årig manager fra McDonalds: Burgerbar gør klar til at åbne på ferieø

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Slut med at rense alger af tagene i landsby: Det løber direkte ud i ny regnvandssø

Haderslev For abonnenter

Kandis-Johnny overvældes stadig af bandets trofaste fans: Efter koncerterne går vi frem til vores fans - andre bands går backstage

Billund

Brand blev opdaget, da videoovervågningen forsvandt: Der var kun røg, da brandvæsnet nåede frem

Kultur

Hanson gav Vejen fest i midtbyen: Diskoteksejer håber, musikevent kan blive en tradition

Haderslev

Sårbare og udsatte unge sikres hjælp: Unge på Sporet er tilbage på sporet

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg-profil melder sig klar til CL-braget i Frankrig: - Jeg synes, at vi har rigtig fine muligheder

Varde For abonnenter

Kampen om Andelskassen bliver langvarig: Spar Nord Bank er tålmodige og opgiver ikke overtagelse

Kolding

Velhavere viser stribevis af sportsvogne frem i Kolding

Sport

Danmark er finaleklar i Speedway of Nations efter drama

Kultur

Koncert-abstinenser i Vejen: Amtoft åbnede festen og savner et spillested i Vejen

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Sønderjylland

Glem alt om skuespiller-glamour: - Vi lever fra lønseddel til lønseddel

Annonce