Annonce
Læserbrev

De unge fra udlandet er en berigelse

Læserbrev: Som noget af det første, udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye har taget fat på, er ordningen for praktikanter fra lande uden for EU i landbruget. Han har tilbagerullet en få måneder gammel lempelse af reglerne, og nu kan vi kun med beklagelse konstatere, at der igen er lagt mange forhindringer i vejen for, at unge kan komme her til landet og lære af dansk landbrug.

Nu kan de unge igen kun være her et år frem for halvandet år, og andre bureaukratiske hindringer skal være med til at få antallet ned.

Vi er i landbruget glade for de unge som kommer her til landet. De er interesseret i at lære noget og er aktive på bedrifterne. Vi har svært ved at skaffe arbejdskraft, og derfor er de unge fra udlandet et godt supplement.

Der er helt håndfaste og klare regler for aflønning af de unge, så enhver kan konstatere, at der ikke er tale om løndumping. Prøv og hør de unge fra eksempel Brasilien, USA eller Ukraine. De er glade for at være her og føler, at de lærer meget om landbrug, som de kan tage med hjem til deres hjemlande efter endt ophold.

De tidligere lempelser betød, at antallet af ansøgere blev mere end fordoblet på få måneder.

Jeg kan kun opfordre Mattias Tesfaye til hurtigst muligt at sløjfe denne tilbagerulning af lempelserne. Til gavn for de unge og til gavn for et dansk landbrug, som spiller en stor rolle for hele det danske samfund.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce