Annonce
Varde

De unge stresser mere end nogen sinde

Susanne de Vries fra Center for Sundhedsfremme har opgaver, hvor hun primært hjælper og rådgiver unge. Desuden arbejder hun med forebyggelse af rusmidler, og så er hun  rygestopinstruktør. Privatfoto

Varde: Susanne de Vries fra Center for Sundhedsfremme har siden 2007 været tilknyttet Campus i Varde. Hun er uddannet socialrådgiver, har en diplom i pæd. psykologi og individuelle forandringsprocesser. Overskriften på hendes arbejde er at styrke de unges mentale sundhed og trivsel.

- Jeg oplever, at de unge er blevet mere og mere stressede, og det er der mange årsager til, fortæller hun og nævner konkurrencesamfundet, præstationskrav i både skole, fritidsliv og på sociale medier som typiske årsager til mistrivsel.

- De unge har store forventninger til dem selv. De vil gerne nå så meget som muligt og have så mange muligheder som muligt. Det begreb kaldes FOMO (red. Fear of missing out). I Center for Sundhedsfremme har vi netop afsluttet et kursus for unge mellem 15 og 25 år, der oplever tegn på angst eller depression. Unge der ofte har tankemylder, oplever uro, træthed eller altid er bekymrede, er målgruppen. Kurset, der har fokus på selvhjælp, tilbyder vi igen i september, fortæller Susanne de Vries.

Annonce

Stress stigning

Region Syddanmark har udarbejdet en Sundhedsprofil med overskriften: Hvordan har du det. Den viser udviklingen i den mentale sundhed fra 2010 og frem til i dag.I forhold til unge er tallet tydeligt. I 2010 følte 16,2 procent af de unge, at de meget ofte følte sig meget nervøse eller stressede. I 2013 var tallet steget til 20,5 procent, og i 2017 ligger den på 26,4 procent.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Vejen

Imerco lukker i det nye år

112

Mand bankede kvindes hoved i gulvet

Annonce