Annonce
Navne

De vil have Ho Fåremarked tilbage som årets store fest

Michael Staalsen, tv., og Jesper Steensbeck i Gin & Rom teltet, hvor folkene bag Slik for Voksne i Esbjerg vil kræse med drinks. Foto: John Randeris

Ny underholdning med flere festtelte skal genoplive tidligere tider, hvor fåremarkedet var stedet, alle absolut skulle med til hvert år - fordi det var årets store fest.

Ho: Da fåremarkedet i Ho flyttede udenfor byen, tog det et dyk.

Men siden Heidi Conradsen har overtaget forpagtningen, er tilbagegangen stoppet og de seneste fire år afløst af vækst.

Det skal i år for alvor indløses i form af en ny underholdningsplan, der skal gøre Ho Fåremarked til hele områdets fest.

- Når du snakker med lokale fra vores årgang, så husker de jo alle Ho Fåremarked som stedet, hvor alle tog ud for at holde fest. Det vil vi genskabe, både for unge og gamle, siger Michael Staalsen.

Han er 44 år og har stået for mad og underholdning, siden Heidi Conradsen blev forpagter i 2012. I år har han taget Jesper Steensbeck med på opgaven, og det er de to, der sammen har fundet på den ny underholdningsplan.

- Den store forskel er, at der ikke bliver ét stort øltelt mere, siger Jesper Steensbeck.

Annonce

Ho Fåremarked

Ho Fåremarked slår dørene op fredag klokken 14.00 - og så er der fest til sidst på søndagen.

Michael Staalsen og Jesper Steensbeck har forpagtet underholdning og mad på markedet, der venter omkring 30.000 gæster.

Før lå et stort øltelt ved markedets centrale Torv. Nu er her en stribe telte, med hver sin underholdning, og området har fået navnet Det festlige hjørne. Her med makkerparret Staalsen og Steensbeck i forgrunden. Foto: John Randeris

Flere underholdningstelte

De senere år har der været forsøg med både striptease og drag queen i ølteltet, men i år kommer der helt nye boller på suppen.

- Der bliver flere telte, siger Michael Staalsen og fortsætter:

- Vi får et Bikertelt, som motorcykelklubben Escorpion fra Esbjerg skal stå for, et Gin & Rom telt, som dem, der har Slik for voksne i Esbjerg står for, og et Madtelt, som Horne Kro står for.

Han og Jesper Steensbeck tager sig selv af Diskoteksteltet og Kro-teltet. Det sidste er stedet, hvor musikere, der altid har spillet ved fåremarkedet, holder til.

- Jesper og Rastapladsen spillede herude sidste år, og bagefter bad jeg dem om at komme med gode ideer til, hvordan vi kunne forny underholdningen, siger Michael Staalsen.

Kompagnoner i underholdning

Derefter gik han og Jesper Steensbeck i kompagniskab om opgaven, hvilket er kulminationen på et årelangt bekendtskab, der langsomt har bragt dem tættere sammen arbejdsmæssigt.

Michael Staalsen er ambulanceredder i Ambulance Syd i Ribe-Bramming, men han bor i Oksbøl og har langsomt opbygget en karriere som festarrangør ved siden af jobbet.

- Det begyndte med, at jeg kom til at købe en limousine for syv år siden, og begyndte at leje den ud til kørsel. Så blev jeg spurgt, om jeg kørte studenterkørsel, og købte en lastbil. Det næste blev en bus, og så begyndte jeg at lave partybus, hvor vi kørte bus med underholdning og drinks, siger han.

Venskab har udviklet sig

Hjemme i Oksbøl kender han Jesper Steensbeck, fordi de har børn i samme årgang i skolen, og fordi Jesper Steensbeck, siden han var helt ung, har spillet musik og også var hyret til at spille ved Michael Staalsens ældstes konfirmation.

- Michaels party-koncepter bragte os tættere sammen, siger Jesper Steensbeck, der blandt andet har spillet i partybusserne.

Jesper Steensbeck blev oprindelig udlært elektriker, men har arbejdet som pædagogmedhjælper og er i dag selvstændig musiker og fotograf. Han spiller i flere orkestre, og i år er han altså for første gang medarrangør på Ho Fåremarkeds underholdning og mad.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce