Annonce
Aabenraa

De voksne får konkurrence: 550 børn løber deres egen DHL-stafet

Sidste år løb 250 børn for første gang DHL-stafet i Aabenraa. I år kommer over dobbelt så mange børn og løber på Aabenraa Stadion den 21. august. Foto: Mie Christiansen/Sport Event Syd
Sidste år fik børnene deres egen DHL-stafet. I år bliver den stafet udvidet, og der er lige nu 550 børn tilmeldt.

Aabenraa: I fem år har de voksne haft deres DHL-stafet, og sidste år fik børnene så endelig deres egen. Her løb 250 børn med i et forsøg, som de to daværende praktikanter ved Sport Event Syd, Stephanie Riding og Mie Christiansen, fik lov til at prøve kræfter med at arrangere.

I år er kun Mie Christiansen tilbage, og det samme er Børne-DHL, som er blevet udvidet til at omfatte fire skoler samt Julemærkehjemmet.

- Sidste år var det kun 4., 5. og 6. klasserne fra Kongehøjskolen, som deltog, fordi vi lige skulle starte op og se, om alle synes, det var sjovt. Det gjorde de heldigvis, og derfor udvider vi det til flere skoler i år, fortæller Per Hussmann fra Sport Event Syd, som står bag begge DHL-stafetter.

Lige nu er der tilmeldt 550 børn mod 250 børn sidste år. Børnene kommer fra Kongehøjskolen, Løjt Skole, Stubbæk Skole, Friskolen samt fra Julemærkehjemmet i Kollund.

Per Hussmann glæder sig til at opleve den stemning, der var sidste år på stadion, da børnene løb.

- Det fedeste sidste år var at se, hvordan børnene blev motiveret af selve stafet-konceptet. At de var del af noget andet, hvor man er afhængige af hinanden, så det nytter ikke at give op, for det er ikke dem selv, det drejer sig om den dag, siger Per Hussmann, som vil lade Børne-DHL vokse stille og roligt og derefter udvide med flere alderstrin.

Børne-DHL foregår samme dag som de voksnes DHL, nemlig onsdag den 21. august. Børnene løber fra klokken 10, hvor de voksne først løber fra klokken 18.

Børnene løber den samme rute mellem teltene som de voksne, men kun 2,5 kilometer i skoven mod de voksnes 5 kilometer. Børnene får også startnumre og skal løbe med depeche. De løber i hold af fire og får medaljer, når løbet er slut.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce