Annonce
Erhverv

Dealsite politianmeldt for vildledende priser på hotelophold

Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Sweetdeal har vildtledt ved at vise en pris på hotelophold og putte tillæg på, mener Forbrugerombudsmanden.

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt hjemmesiden Sweetdeal for vildledende markedsføring om priser på hotel- og kroophold.

Forbrugerne blev på siden præsenteret for en pris, men først senere oplyst om diverse tillæg, som blev lagt oveni prisen.

Det var blandt andet miljø-, sæson- og weekendtillæg. Det betød, at nogle af opholdene ikke var mulige at få til den pris, som de først stod til.

Den tilgang er ikke efter bogen, lyder det fra forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

- Markedsføring af en pris uden at oplyse om diverse tillæg, der kommer oveni prisen, er vildledende markedsføring.

- Det er til skade for både forbrugerne og de konkurrenter, der sælger samme produkter uden at vildlede om prisen, siger hun i en pressemeddelelse.

Anmeldelsen er rettet mod Berlingske Media, der har ejet Sweetdeal.

Sweetdeal blev i december solgt til Carsten Blom-Hanssen, der blandt andet er medstifter af Boozt.com.

Men da perioden, hvor markedsføringen stod på, var ni måneder i 2018, er det den tidligere ejers ansvar.

Hos Horesta, som repræsenterer hotel- og restaurationsbranchen, ærgrer politisk direktør Kirsten Munch Andersen sig over sager, hvor forbrugere ikke får, hvad de forventer at have betalt for, når de har købt gennem dealsites.

- Det er vigtigt, at de priser og betingelser, som bliver markedsført, holder vand. Det kan kun være i alles interesse, at man får en god oplevelse.

- Vi kan kun tage afstand fra vildledende markedsføring, siger Kirsten Munch Andersen.

Hun forklarer, at hoteller og kroer typisk bruger dealsites som Sweetdeal som et markedsføringsværktøj i kortere perioder.

- Det giver en mulighed for at lave et særligt fremstød og få markedsført sit produkt.

- Det er op til hver virksomhed at vurdere, om man vil bruge det værktøj, og hvis man gør, gælder det, at præmisserne skal være helt klare på de her dealsites. Både for dem, der sælger, og for dem, der køber, siger Kirsten Munch Andersen.

Horesta har ikke tal på, hvor stor en del af branchens salg der stammer fra dealsites.

Hun fortæller, at oplevelsen i branchen generelt er, at salg på dealsites typisk tiltrækker kunder, som kun kommer forbi en enkelt gang.

/ritzau/

Annonce
Link til pressemeddelelse på Forbrugerombudsmandens hjemmeside
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce