Annonce
Læserbrev

Bankerne tjener fedt på negative renter

Privatfoto

Debat: Den 28. juli har Ulrik Nødegaard, adm. Direktør, Finans Danmark en replik i Avisen Danmark vedrørende negative renter. Replikken er et forsvar for bankernes opkrævning af negative renter hos kunderne og indeholder mildest talt mange forvridninger af sandheden herom og kræver derfor genmæle.

Først fremfører direktøren, at bankerne ikke har opfundet negative renter. Negative renter opstod ganske rigtig i 2012 for den konto, hver bank er forpligtet til at have i Nationalbanken til overførsler af beløb mellem staten og borgerne via bankerne (løn, pension, skat, moms etc.). Kontoen kan ikke sammenlignes med de konti, borgerne har i bankerne.

Direktøren hævder, at bankerne ”skånede” kunderne for at betale negative renter indtil 2019. Det er naturligvis en gang vrøvl. Bankerne havde bare bedre indtægtskilder tidligere, og i takt med at disse kilder tørrede ind, fandt bankerne på at opkræve negative renter.

Annonce

Dernæst hævder direktøren, at bankerne har udført en samfundsgavnlig indsats under coronakrisen ved at give lån til private og virksomheder. Det er jo også en gang vrøvl. Bankerne var lykkelige over at de kunne slippe af med en del af deres likviditetsoverskud til sikre lån med staten bagved.

Yderligere hævder direktøren at bankerne bidrager med mia. af kroner i bl.a. selskabsskat. Kære læser, vi ved jo alle, at de penge banken har betalt i skat, kommer fra vores lommer. Og efter skat er der jo store udbytter til aktionærerne.


Direktøren hævder, at bankerne ”skånede” kunderne for at betale negative renter indtil 2019. Det er naturligvis en gang vrøvl.


Direktøren mener også, at bankerne ”yder en enorm og bekostelig indsats” i kampen mod bl.a. svindel og hvidvask. Jeg husker dog kun, at Danske Bank har været storforbruger af vaskepulver til deres hvidvaskaktiviteter.

Sluttelig fremfører direktøren, at bankerne bidrager til samfundet med diverse betalingsløsninger. Jeg vil lige minde om, at de gebyrer vi betaler for, at bankerne får lov til at flytte rundt på vores penge, nu er bankernes største indtægtskilde.

Det bør tilføjes at borgerne jo ikke har et valg. Kontanterne er fjernet, man er forpligtet til at have en NemID-konto, og alle pengestrømme fra og til vores konto i banken er belagt med gebyrer, synlige som usynlige.

Annonce
Debat For abonnenter

Kommentar: Formandspost og 187.000 kroner fik Nye Borgerlige-politiker til at droppe principper

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Nej til nedrivning af 150 år gammel gård: Ejer må sætte nedslidte bygninger i stand

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Kolding

Ældre mand kørt på sygehuset efter færdselsuheld: - Bilen er totalsmadret

Varde

Sådan klarer Anni fra kroen mangel på arbejdskraft: Udskudte selskaber fortsætter langt ind i januar

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Debat

Hvem styrer i Tønder Kommune? Har jeg sat mit kryds rigtigt?

Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Aabenraa

Villabrand i Rødekro: Beboer behandlet for mulig røgforgiftning

Esbjerg For abonnenter

Efter avisomtale af legendarisk værtshus: Nu står køberne på nakken af hinanden

Erhverv For abonnenter

Et opkald nytårsaften blev startskuddet: Bilnørder giver den gas som iværksættere

Annonce