Annonce
Læserbrev

Debat: Cykelstibegravelsen

Annonce

Line Berner har i et læserbrev lørdag iført sig englehvide vinger i sin beskrivelse af Venstres seneste optræden i byrådet.

Line Berner skriver: ”For Venstre er det vigtigt, at vi har en budgetproces, hvor alle partier oplever, at vi i fællesskab afdækker muligheder og udfordringer i vores økonomi”. Line Berner ved udmærket, at det ikke blev tilfældet i denne cykelstisag. En sag som næsten blev afvist af Venstre, før den var blevet formelt rejst, og hvor der efterfølgende nærmest blev nedlagt veto mod at drøfte forslagets detaljer. Der blev i hvert fald udtrykt særdeles stor modvilje mod at bruge tid på emnet. En modstand mod drøftelse som tydeligvis ikke er i engleagtig harmoni med Line Berners beskrivelse af forløbet.

Denne faktiske modstand mod realitetsbehandling var den egentlige årsag til, at jeg følte det som rettidig omhu at udarbejde en endnu mere omfattende og udførlig beskrivelse af sagens historik og de komplikationer, som ville opstå, hvis ikke byrådet fik mulighed for at gennemskue sagen ordentligt. En påpegning af de uheldige konsekvenser, som ville opstå, hvis ikke byrådet fulgte sin normale kutyme om at tage imod statslige penge til at forøge kommunens midler til cykelstietableringer.

Venstre søger nu at forklare sig med ikke at ville åbne budgettet. Der kunne imidlertid - helt uden at åbne budget 2020 - også været fundet penge i 2019-budgettet, hvis blot viljen havde været der. Det var derfor ikke englevinger, som prægede byrådsdebatten, men derimod en klar uvilje til at se på mulighederne frem for begrænsningerne.

Annonce

Svar fra Venstres gruppeformand Line Berner

Sagen om cykelstien var fuldt belyst forud for og på budgetseminaret med flere borgerhenvendelser som bilag. Og der var mulighed for at drøfte emnet på lige fod med de mange andre punkter i budgetarbejdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Esbjerg

Bisiddere nægtes fortsat adgang til møder på jobcenter: - Uværdigt, at systemet tromler borgerne

Annonce