Annonce
Debat

Debat: Danmark vender ryggen til verden og hygger sig i smug

Debat: ”Mene, mene, tekel…”. Skriften på væggen taler sit tydelige sprog, men det er, som om vores regering har sat kikkerten for det blinde øje. Prøv det andet øje, og I vil se, hvad der sker, når et land lukker sig om sig selv!

Brexit er et af resultaterne! Briterne ville have større eller total suverænitet og rykkede nationen tilbage i tiden. På grund af brexits restriktive immigrationslove forsvandt der op mod 25.000 udenlandske lastbilchauffører fra de britiske veje.

Hans Jørgen Bonnichsen er tidligere chefkriminalinspektør hos Rigspolitichefen og tidligere operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste. Fotograferet i DR Byen mandag den 23. marts 2015.

Nu hamstrer briterne ifølge TV2, da de manglende lastbiler på landevejene påvirker især dagligvarebutikker og benzintanke, der ikke kan få varer og benzin nok. Og det påvirker de britiske forbrugere, der har reageret på en skala fra ”det må være en joke” til ”frygtindgydende”.

Annonce

Danmark mangler ifølge Dansk Industri 18.000 medarbejdere. Det betyder, at vi går glip af en værdiskabelse på i alt 13,5 milliarder kroner om året, viser beregninger fra DI. Prognoser viser også, at vi i 2030 vil mangle omkring 40.000 uddannede på social- og sundhedsområdet

Paradokset er, at der en stor og stigende ledighed i EU og der utvivlsomt også findes et potentiale i flygtninge. Men hvem vil søge arbejde i Danmark - hos os, der af udlændinge betragtes som gennemsyrede af materialisme og som følelsesmæssige kolde? Os med det fremmedfjendske ry, som vi har opnået med vores restriktive regler - fra smykkelov til tanken om interneringslejre - så grelt, at Alternative für Deutschland (AfD), et parti der har en stærk racistisk kerne, roser os, "de modige danskere", for at "ville reducere antallet af asylsøgere til nul og bekæmpe islamister".

Jeg ved ikke om Mattias Tesfaye (S), Danmarks udlændinge- og integrationsminister er medlem af en xenofobisk roseklub, men jeg blev flov og pinlig, da han lovpriste Victor Orban, der diktatorisk styrer ”Ungarn kun for ungarere”. Ikke nok med det, så satte Tesfaye en tyk streg under egen intention ved at sende 15 kilometer pigtrådshegn til Litauen, hvor det skal forstærke grænsen mod Hviderusland. Gratis, nej, nej, et røverkøb til 5,5 millioner kroner.

”Vi har en del mere, som kan bruges”, sagde ministeren og hentydede åbenbart til det indkøb, som den daværende regering foretog omkring årsskiftet 2015-2016, nemlig 37.500 pigtrådsspiraler, 19.000 ruller enkelttråd, 37.000 pigtrådspæle, 35.000 pløkker og 1600 ruller bindetråd, der skulle bruges til at bygge et 33 kilometer langt pigtrådshegn langs grænsen til Tyskland.

”Mene, mene tekel” er et domsudsagn, der fortæller, at fortsætter Danmark linjen i udlændinge-politikken, vil historien fortælle os, at ”vi er vejet og fundet for let”.

Fra klummen

Ildevarslende udtalte pigtrådshandleren Tesfaye, at ”det er ikke muligt at opretholde sikkerhed og velfærd med åbne døre til omverdenen”. En stemme fra de forskrækkedes kompagni.  Ynkelige argumenter i et forsøg på at sætte et skrøbeligt moralsk stillads op mod kendsgerningerne; at vi langsomt nærmer os det, Jeppe Aakjær for 100 år siden skarpt betegnede som: ”Du puslingeland, som hygger dig i smug, mens hele verden brænder om din vugge”.

”Mene, mene tekel” er et domsudsagn, der fortæller, at fortsætter Danmark linjen i udlændingepolitikken, vil historien fortælle os, at ”vi er vejet og fundet for let”.

På kant-skribenter

På kant-klummerne skrives på skift af MEP Morten Helveg Petersen (R); MF Karsten Hønge (SF); fhv. PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen; lektor og forfatter Mikael Busch; forfatter og journalist Svend Løbner; Balance Danmark-formand Kim Ruberg; præst, folketingskandidat og byrådsmedlem i Aabenraa Rasmus Elkjær Larsen (K); erhvervspædagog og stifter af Mand & Bil Mikael K. Bjerre; byrådsmedlem i Horsens Lisbeth Torfing (EL) samt folketingskandidat i Syd- og Sønderjylland Nanna Bonde (SF).


Annonce
Debat For abonnenter

Kommentar: Dette er Socialdemokratiets største mulighed for at vælte borgmesteren, men hvor langt vil de strække sig?

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev For abonnenter

Tre-årige Ayia er hårdt ramt af kræft - nu har forældrene startet en indsamling til de seje sygeplejersker på OUH

Sydjylland For abonnenter

Køreskole-elever har ventet i måneder på at komme til prøve, og kørelærere har holdt krisemøde: - Vi har undervurderet situationen, erkender Færdselsstyrelsen

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Sydjylland

Værnepligtige lurede kvindes oplysninger ved coronatest og tilføjede hende som ven på Facebook: Så blev de fjernet fra opgaven

Vejen

Diskussionen om børnecenter løb løbsk: Winnie endte med at melde sig ud af skolebestyrelse i ren frustration

Tønder For abonnenter

En kendt far og onkel: Nu er Andreas selv på vej frem på håndboldbanen

Debat

Debat: Lighed for loven, ulighed for miljøet?

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg For abonnenter

Sidste år risikerede han at blive smidt på gaden: Nu renoverer købmanden for millionbeløb

Danmark

Aktiviteter for store og små: Gode tips til efterårsferien for hele familien

Sønderborg

Plet på straffeattesten som gave: Ung mand fejrede 16 års-fødselsdag med en hilsen fra politiet

Erhverv For abonnenter

Mens andre får store ekstraregninger: Trefor-kunder kan forvente stabile priser på fjernvarmen

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE skal sikre bedre resultater efter endt landsholdspause: Det behøver ikke være kønt

Annonce