Annonce
Debat

Debat: Danmark vender ryggen til verden og hygger sig i smug

Debat: ”Mene, mene, tekel…”. Skriften på væggen taler sit tydelige sprog, men det er, som om vores regering har sat kikkerten for det blinde øje. Prøv det andet øje, og I vil se, hvad der sker, når et land lukker sig om sig selv!

Brexit er et af resultaterne! Briterne ville have større eller total suverænitet og rykkede nationen tilbage i tiden. På grund af brexits restriktive immigrationslove forsvandt der op mod 25.000 udenlandske lastbilchauffører fra de britiske veje.

Hans Jørgen Bonnichsen er tidligere chefkriminalinspektør hos Rigspolitichefen og tidligere operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste. Fotograferet i DR Byen mandag den 23. marts 2015.

Nu hamstrer briterne ifølge TV2, da de manglende lastbiler på landevejene påvirker især dagligvarebutikker og benzintanke, der ikke kan få varer og benzin nok. Og det påvirker de britiske forbrugere, der har reageret på en skala fra ”det må være en joke” til ”frygtindgydende”.

Annonce

Danmark mangler ifølge Dansk Industri 18.000 medarbejdere. Det betyder, at vi går glip af en værdiskabelse på i alt 13,5 milliarder kroner om året, viser beregninger fra DI. Prognoser viser også, at vi i 2030 vil mangle omkring 40.000 uddannede på social- og sundhedsområdet

Paradokset er, at der en stor og stigende ledighed i EU og der utvivlsomt også findes et potentiale i flygtninge. Men hvem vil søge arbejde i Danmark - hos os, der af udlændinge betragtes som gennemsyrede af materialisme og som følelsesmæssige kolde? Os med det fremmedfjendske ry, som vi har opnået med vores restriktive regler - fra smykkelov til tanken om interneringslejre - så grelt, at Alternative für Deutschland (AfD), et parti der har en stærk racistisk kerne, roser os, "de modige danskere", for at "ville reducere antallet af asylsøgere til nul og bekæmpe islamister".

Jeg ved ikke om Mattias Tesfaye (S), Danmarks udlændinge- og integrationsminister er medlem af en xenofobisk roseklub, men jeg blev flov og pinlig, da han lovpriste Victor Orban, der diktatorisk styrer ”Ungarn kun for ungarere”. Ikke nok med det, så satte Tesfaye en tyk streg under egen intention ved at sende 15 kilometer pigtrådshegn til Litauen, hvor det skal forstærke grænsen mod Hviderusland. Gratis, nej, nej, et røverkøb til 5,5 millioner kroner.

”Vi har en del mere, som kan bruges”, sagde ministeren og hentydede åbenbart til det indkøb, som den daværende regering foretog omkring årsskiftet 2015-2016, nemlig 37.500 pigtrådsspiraler, 19.000 ruller enkelttråd, 37.000 pigtrådspæle, 35.000 pløkker og 1600 ruller bindetråd, der skulle bruges til at bygge et 33 kilometer langt pigtrådshegn langs grænsen til Tyskland.

”Mene, mene tekel” er et domsudsagn, der fortæller, at fortsætter Danmark linjen i udlændinge-politikken, vil historien fortælle os, at ”vi er vejet og fundet for let”.

Fra klummen

Ildevarslende udtalte pigtrådshandleren Tesfaye, at ”det er ikke muligt at opretholde sikkerhed og velfærd med åbne døre til omverdenen”. En stemme fra de forskrækkedes kompagni.  Ynkelige argumenter i et forsøg på at sætte et skrøbeligt moralsk stillads op mod kendsgerningerne; at vi langsomt nærmer os det, Jeppe Aakjær for 100 år siden skarpt betegnede som: ”Du puslingeland, som hygger dig i smug, mens hele verden brænder om din vugge”.

”Mene, mene tekel” er et domsudsagn, der fortæller, at fortsætter Danmark linjen i udlændingepolitikken, vil historien fortælle os, at ”vi er vejet og fundet for let”.

På kant-skribenter

På kant-klummerne skrives på skift af MEP Morten Helveg Petersen (R); MF Karsten Hønge (SF); fhv. PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen; lektor og forfatter Mikael Busch; forfatter og journalist Svend Løbner; Balance Danmark-formand Kim Ruberg; præst, folketingskandidat og byrådsmedlem i Aabenraa Rasmus Elkjær Larsen (K); erhvervspædagog og stifter af Mand & Bil Mikael K. Bjerre; byrådsmedlem i Horsens Lisbeth Torfing (EL) samt folketingskandidat i Syd- og Sønderjylland Nanna Bonde (SF).


Annonce
Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Ligeglad med dagbøder på en million: Tre mands kamp om et elkabel går nu ind i sit tredje år

Esbjerg For abonnenter

Eksperter anbefalede specialklasse til Wibekes søn - alligevel endte han i en almindelig folkeskoleklasse: - De kunne ligeså godt have sat ham i et bur

Erhverv For abonnenter

Pizzeria havde ingen penge og skyldte 1,4 millioner kroner: Direktør har nu fået tre års konkurskarantæne

Esbjerg

Coop ruster sig inden ny konkurrent kommer: Vil jævne moderne Fakta-butik og bygge ny discount-spydspids

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Kolding For abonnenter

Nyt byråd fritstiller topdirektør for tusindvis af ansatte øjeblikkeligt

Tønder

11 millioner lyttere: BBC sender radio om det sønderjyske kaffebord

Billund For abonnenter

Jens fylder 100 år: - Jeg har aldrig bekymret mig om ting, jeg ikke kan lave om på

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Haderslev

Is hele året på Torvet: John ismand dropper efterlønnen

Kolding For abonnenter

Helle har ikke set sin nu afdøde biologiske far, siden hun var fem år gammel: Et opslag på Facebook bragte hende tættere på ham end nogensinde før

Esbjerg

Kommunen får Ribe Biogas til at justere produktionen: - Godt at borgere reagerer på gener

Annonce