Annonce
Debat

Debat: Dine handlinger betyder intet – holdninger betyder alt

Som mange vil vide så modtager Ib Poulsen fra DF godt 50.000 kroner om måneden i to år som eftervederlag for sin tørn på tinge. Poulsen kunne være i ordinær beskæftigelse, men ville så miste sit vederlag, og han har derfor valgt at holde orlov for ikke at arbejde gratis. Det er helt efter reglerne, men da Ib Poulsen principielt mener, at ordningen er for lukrativ, og reglerne bør laves om, har en horde af fiffige journalister hængt ham ud på både forsider og bagsider for dobbeltmoral.

Men så simpelt er det ikke. Hvis man som Ib Poulsen ønsker forandring, så skal man netop ikke bukke nakken. Man skal stå fast på sin ret til ”for meget af det gode”, og så kan man med statsgaranti regne med, at reglerne bliver forsøgt lavet om.

Med uangribelig snusfornuft får Ib Andersen på denne måde kørt det personlige ansvar fra Luther, Kant og Kirkegaard ud på et sidespor, og det er – uden ironi – godt. Det Ib Poulsenske princip: Dine handlinger betyder intet – dine holdninger betyder alt, er fremtidens moral.

Et eksempel: Jeg mener, at olien skal blive i jorden, og det er en holdning jeg er klar til at stemme for. Men jeg driver også en virksomhed, som i dagens Danmark er afhængig af diesel, og det giver ingen mening, at jeg personligt påfører min virksomhed unødige udgifter eller begrænsninger på grund af min holdning. Det er kun fælles begrænsninger, der giver mening. Jeg vil gerne være til grin - men ikke for mine egne penge.

Lad mig tvære det ud i pap. Hvis en fiffig journalist nogensinde spørger mig om mit firma, på grund af mine holdninger, ikke burde være ”Mand & elbil” så vil jeg svare følgende: Nu skal jeg sige dig en ting min fine ven. Hvad jeg personligt gør og ikke gør, det rager ikke dig eller dine læsere. Så længe mine handlinger er inden for loven, så er de et forhold mellem mig, min samvittighed og fruen.

Det går jo ikke ud på, at jeg skal rende rundt i en helsebutik og spille fandango. Det går ud på, at vi i fællesskab skal lave rammerne for et godt og bæredygtigt samfund.

Vi har ikke brug for flere individuelle tøffelhelte. Vi har brug for flere, der som Ib Poulsen udstiller problemerne og udfordrer fællesskabet til at trække en grænse.

Mikael K. Bjerre
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Kvinde blev væk fra retten: Nu er hun dømt for at lade sine seks hunde bo i mørk gang fyldt med urin og afføring

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Annonce