Annonce
Debat

Debat: Ekstra skat på syge medarbejdere

Økonomi: Som et led i næste års finanslov vil regeringen fremover sende en større regning til virksomhederne for længerevarende sygemeldte medarbejdere. Det frygter jeg vil få store konsekvenser for både virksomhederne og de mange borgere, der ønsker et arbejde.

Regeringen siger, at de vil løfte velfærden. Det skal eksempelvis ske ved at udbygge den offentlige sektor. Ansætte flere sygeplejersker, som ikke findes. Og annullere omprioriteringsbidraget på uddannelsesområdet – dog ikke for de humanistiske og samfundsfaglige uddannelser.

Og hvem skal betale regningen? Det skal de danske virksomheder.

Regeringen mener, at virksomhederne, som siden finanskrisen har skabt vækst og velstand i Danmark, skal straffes. For står det til dem, skal den såkaldte arbejdsgiverperiode i sygedagpengeloven forlænges med 10 dage. Det vil betyde en halv milliard kroner i ekstraudgifter til arbejdsgiverne – både i det private og det offentlige.

Må man altså kunne forstå, at det skal være dyrere at drive virksomhed i Danmark.

Det kommer ikke kun til at gå ud hårdt ud over virksomhederne, men også for de mange arbejdsløse danskere, som med lys og lygte leder efter et arbejde. For med regeringens forslag vil man de facto pålægge en ekstra skat på syge medarbejdere. Det vil påvirke virksomhedernes villighed til at ansætte medarbejdere med højere risiko for sygefravær.

Socialdemokratiet har om nogen været fortaler for, at de mange ledige danskere, som gerne vil i arbejde, skal have et arbejde. Derfor virker det da også komplet uforståeligt, at regeringen vil indføre en barriere for de mange ledige danskere, som inderligt ønsker et arbejde.

At pålægge virksomhederne en ekstra skat, får dem ikke til at ansætte medarbejdere med højere risiko for sygefravær – tværtimod.

Så kære Socialdemokratiet. Drop den ekstra skat på syge medarbejdere. Det kommer til at koste samfundet dyrt.

Annonce
Anni Matthiesen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Varde For abonnenter

Hun ville egentlig have ham tilbage: 31-årig mand dømt for dele intime billeder af sin ekskæreste

Annonce