Annonce
Debat

Debat: Erstatning til mink - Danmarks største hold kæft-bolsje

Annonce

Debat: Så blev det da lige vedtaget, at give minkavlerne, Danmarks største hold-kæft-bolsje. 19 milliarder kroner til en branche, der i forvejen kørte med underskud og for en del af dem brugte underbetalt udenlandsk arbejdskraft, jo da, der bliver givet både i pose og sæk her. Der er endda også taget højde for mistede fremtidsindtægter i denne tåbelige aftale, hvor minkavlerne bliver overkompenseret.

Forhåbentlig er minkavl en saga blot nu. Snakken om at lade en dør stå på klem, så der skulle være mulighed for at starte en ny skamfuld æra op, må forstumme. Døren til sådan et usmageligt erhverv skal da smækkes i. Dette dyrplageri har eksisteret igennem årtier og generationer, er heldigvis slut nu. Flere lande har forbudt minkavl, og nu følger Danmark efter, langt om længe.

Det ligner ikke noget, at behandle dyr på den måde, i små bure og så af med pelsen indenfor det første leveår, bare fordi nogle mennesker ønsker at rende rundt i en flot minkpels, som kan holde i mindst fire årstider og så endda stadig være pæn, men en minkpels er altså pænest, hvis den sidder på minken.

Men nu er der vel ro i rækkerne, ikke kun på minkfarmene, men også hos politikerne fra de borgerlige partier, ikke mindst Erling Bonnesen (V), som har kæmpet ihærdigt for, at minkavlerne skulle have i hoved og r.., hvilket de sandelig også har fået nu. Så nu må han da være glad, det er jeg i hvert fald, nu da det er slut med det erhverv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce