x
Annonce
Debat

Debat: Fars pige og Cougar-Tina - jeg vil udfordres på fordomme for min licens

Hvis det var blevet sendt på Kanal 5, ville jeg aldrig have set det. Man er jo ikke den prollede type, der indtager unge mødres ulykke som underholdning.

Men nu hvor det er vores allesammens public service-belagte DR, der står bag, så har vi jo givet det til hinanden, og jeg sætter jeg mig med god samvittighed ved skærmen og sluger programmer som ”Cougarjagt” og ”Fars pige”.

DR lover mig jo, at jeg for min licens får noget, der altid har ”noget andet på hjerte end bare fascinationen. Og en klar præmis om, hvad vores programmer vil danskerne”. Citat: Programchef Lisbeth Langwadt i Politiken i onsdags.

Så jeg kan som seer nyde endorfinerne, når jeg griner og forarges over 47-årige Tina, der sidder i sin sofa og har ondt både oppe og nede efter en hård nat med en ung og ukærlig elsker. Eller over Alva, der lader sin far spænde et korset om sit i forvejen spinkle liv og leder efter grunden til, at hun føler sig så tom indeni, selv om faderens platinkort køber hende både Gucci- og Vuitton-tasker.

Indtil jeg opdager, at hov, det er jo bare fascination! DR lover mig at bryde tabuer, men jeg bliver ikke udfordret på mine fordomme om de to. Programmerne siger intet om samfundet, og tilrettelæggerne gør ikke andet end at følge med og highfive sig selv, når der for rullende kamera udspiller sig endnu en forargelig scene, der passer lige ind i vinklen. Hovedpersonernes historier bliver aldrig sat ind i en sammenhæng, og de får aldrig lov at bevise, at de er andet end stakkels.

DR's modsvar er, at programmerne må være gode, for de er blandt de mest sete på dr.dk. I det ræsonnement glemmer DR, at vi jo bare er mennesker: Vi stopper også op og glor på trafikuheld og finansierer clickbait-medierne ved at falde for rubrikker, hvor alt er et chok. Forskellen er, at vi betaler DR for at give os noget andet.

Hvis jeg alligevel bare skal grine og forarges, så vil jeg hellere se Paradise Hotel, der ikke giver sig ud for at være andet end godt gammeldags reality-tv. Men ind i mellem parceremonier og tequila-fester kan man med lidt god vilje få øje på strømninger i samfundet. I hvert fald nok til, at det på DR ville blive kaldt et socialt eksperiment.

Rikke Dal Støttrup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce