Annonce
Debat

Debat: Fingrene fedtet ind - Ud med korrupte EU-kommissærer

EU: Uærlige erklæringer og mistanke om snyd med EU-midler er blandt de lig, som en række kandidater til EU-Kommissionen har sejlet med i lasten. Heldigvis har Europa-Parlamentet gennem de sidste ugers høringer fået sat en kæp i de brodne kars hjul.

EU-Kommissionen er måske den mest magtfulde organisation i Europa. Det er EU-Kommissionen, der foreslår al ny lovgivning i EU. Derfor er det meget vigtigt, at EU-kommissærerne er rene og ikke har lig i lasten.

I Europa-Parlamentet har vi mulighed for at høre kommissærerne, inden de kan tiltræde. Og vi kan sige ”nej” til dem, der ikke kan svare for sig eller har alvorlige sager i bagagen. Det har vi gjort tre gange i forhold til den nye EU-Kommission.

Det drejer sig om den rumænske kandidat, som har indgivet en uærlig erklæring til EU om sin indkomst. Hun har tilsyneladende glemt at opgive en million euro, herunder penge som hun har fået i et lån fra en unavngiven person.

Derudover er der den ungarske kandidat som angiveligt har haft interessekonflikter mellem sit advokatfirma og sin post som Ungarns justitsminister, og som ikke kunne besvare, hvordan det hang sammen.

Og endelig den franske kandidat Sylvie Goulard, der tidligere måtte trække sig som fransk forsvarsminister. Det kom nemlig frem, at hun før da som medlem af Europa-Parlamentet, aflønnede en assistent med EU-midler, og at denne assistent muligvis slet ikke arbejdede med EU. Hun betalte 45.000 euro tilbage og er stadig under efterforskning.

Jeg sad med til høringen af Goulard, og jeg var ikke tilfreds med hendes svar. Derfor stemte jeg nej til hende. Jeg er glad for, at vi får luet ud i de brodne kar. Det er på tide at lue ud i de brodne kar i EU-toppen og stå sammen om rene linjer blandt EU’s toppolitikere.

Niels Fuglsang
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce