Annonce
Læserbrev

Debat Folkeskolens "svigt" overfor ordblinde.

Annonce

Jeg skal da lige love for, at JV’s journalist skyder fra hoften og med skarpt i sin artikel om eleverne fra Aura, der desværre er ramt af ordblindhed, i lighed med en del andre elever i Esbjerg Kommune.

Jeg har ikke fantasi til at forestille mig andet, end at alle mener, det er synd for de personer - ung eller gammel - der er ramt af det problem.

Artiklen er også desværre et lidt ucharmerende angreb på skoleverdenen - en kedelig tendens, der også har bredt sig til JV. Det er selvfølgelig hverken børnenes eller deres forældres skyld, at familien er ramt af ordblindhed hos barnet, men det er faktisk overhovedet heller ikke Auraskolens. Hvis JV og forældrene absolut skal finde en synder og placere ansvaret for svigtet, så kig i retning af diverse politikere, der i årevis har barberet og reduceret skolernes budgetter, så man efterhånden har skåret længere ind, end bare til benet. Skolerne gør alt, hvad de kan med de muligheder og rammer, der er til rådighed, men man kan nu engang ikke klippe hår af en skaldet.

Til gengæld var det dejligt befriende at læse, skoleleder Søren Rahbeks kommentarer og totale afvisning af skolens andel i "svigtet". Det er ikke hverdagskost at notere sig en skoleleder, der ikke bøjer sig i støvet eller laver knæfald for forældre og presse, men som i stedet markerer, at skolerne økonomisk har mere end svært ved at få enderne til at nå sammen - Well done, Søren Rahbek.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Tre bilulykker og fald ned ad trapper: Kontroversiel kiropraktor hjalp Anette og Jonas til tålelige liv

Annonce