Annonce
Læserbrev

Debat Folkeskolens "svigt" overfor ordblinde.

Jeg skal da lige love for, at JV’s journalist skyder fra hoften og med skarpt i sin artikel om eleverne fra Aura, der desværre er ramt af ordblindhed, i lighed med en del andre elever i Esbjerg Kommune.

Jeg har ikke fantasi til at forestille mig andet, end at alle mener, det er synd for de personer - ung eller gammel - der er ramt af det problem.

Artiklen er også desværre et lidt ucharmerende angreb på skoleverdenen - en kedelig tendens, der også har bredt sig til JV. Det er selvfølgelig hverken børnenes eller deres forældres skyld, at familien er ramt af ordblindhed hos barnet, men det er faktisk overhovedet heller ikke Auraskolens. Hvis JV og forældrene absolut skal finde en synder og placere ansvaret for svigtet, så kig i retning af diverse politikere, der i årevis har barberet og reduceret skolernes budgetter, så man efterhånden har skåret længere ind, end bare til benet. Skolerne gør alt, hvad de kan med de muligheder og rammer, der er til rådighed, men man kan nu engang ikke klippe hår af en skaldet.

Til gengæld var det dejligt befriende at læse, skoleleder Søren Rahbeks kommentarer og totale afvisning af skolens andel i "svigtet". Det er ikke hverdagskost at notere sig en skoleleder, der ikke bøjer sig i støvet eller laver knæfald for forældre og presse, men som i stedet markerer, at skolerne økonomisk har mere end svært ved at få enderne til at nå sammen - Well done, Søren Rahbek.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce