Annonce
Læserbrev

Debat: Frygter at flere sommerhuse oversvømmes efter droppet dige

Jeg frygter, at vi allerede i den kommende vinter overlever en endnu kraftigere stormflod, så endnu flere sommerhuse oversvømmes og store værdier dermed går tabt.

Læserbrev: Med stor undren har jeg fulgt med i debatten om digeprojektet ved Binderup og Grønninghoved Strand og specielt interesseret er jeg, da jeg har sommerhus på Fredskovvej ved Grønninghoved Strand. Jeg har deltaget i det store informationsmøde i maj måned, hvor vi på glimrende vis fik gennemgået de planer og muligheder der forelå. Efterfølgende kunne vi skriftlig give vore kommentarer til de forskellige muligheder. Alt dette er kaldet indsigelser og dækker over, at man kan forholde sig positivt eller negativt til de opstillede projekter. Men nu kan jeg læse, at borgmesteren bruger ordet INDSIGELSER som om, at alle der har indsendt en indsigelse også er negativ overfor projekterne og ikke ønsker, at kommunen foretager sig yderligere.

Det ville klæde vores borgmester, hvis han hurtigt fremlagde, hvor mange der har fremsendt indsigelser, - hvor mange der er positive, og hvor mange der er imod. Så kunne vi alle have samme viden og dermed bedre vurdere, hvordan støtten og forståelsen for det helt nødvendige digeprojekt er. Jeg er sikker på, at mange med sommerhuse i Binderup og ved Grønninghoved Strand har stor forståelse for, at der skal gøres noget, for de store ændringer i klimaet stopper desværre ikke her. Jeg frygter, at vi allerede i den kommende vinter overlever en endnu kraftigere stormflod, så endnu flere sommerhuse oversvømmes og store værdier dermed går tabt.

Jeg ser frem til en mere åben proces om muligheder for os med sommerhuse i området, så vi kan have fælles viden om, hvad der kunne hjælpe, og hvordan vi bedst gør det. Jeg har naturligvis stor respekt for, at reglerne for Natura 2000 også skal overholdes i Kolding Kommune, men jeg hørte ikke på oplysningsmødet, at jorddiget var omfattet af Natura 2000 reglerne. Så jeg afventer en fremadrettet proces, hvor alle indsigelser offentliggøres og alle statslige/kommunale regler fremlægges. Herefter kan Kolding Kommune fremlægge økonomiske beregninger for den enkelte sommerhusejer. Så kan der træffes en beslutning, hvor alle kender de reelle konsekvenser. Vi skal have en faktabaseret beslutningsproces og ikke en afgørelse efter en borgmesters fornemmelser.

Annonce
Poul Fremmelev
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce