Annonce
Debat

Debat: Har protestanterne helt opgivet protesten mod statskirke-ideologien?

Debat: Lad os begynde med en fantastisk god nyhed. Kirken har altid blomstret frem, når den blev trampet under fode. Rosen har da også spiret op af den frosne jord, men ikke kun som kirkens allestedsnærværende åndfulde evangelium om nåde og barmhjertighed ind i tidens største krise. Frem kom derimod den socialdemokratiske tornede rose, der ikke skænkede Kirken megen omtanke, da samfundet skulle lukkes op igen.


Her er ikke meget tro på det kirkelige fællesskab, som gerne betegnes et superspreder-event.


Annonce

Regeringen skal selvfølgelig nok se på genåbningsmulighederne for kirken. Vi skal bare lige over jul, og påske og pinse. Skal vi sige inden helligdagen 1. maj?

Regeringens evangelium forkynder understøttelse af produktionsmidlerne og arbejdskraften, så vi skatteborgere igen kan komme igang i hamsterhjulet efter krisen. Halleluja. Her er ikke meget tro på det kirkelige fællesskab, som gerne betegnes et superspreder-event. Nuvel, så er evangeliet smitsomt. Her spirer den mindste tro spirer frem ud af den største tvivl.

At regeringen har sine synspunkter er jo rimeligt nok. Men hvor er protestanterne?

Hvem bevæger sin to-regimente Wartburg på vej mod kirkedøren i Vi(tten)Borg med nye teser til et samfund på en ånd-svag kurs? Hvem står op for de fattige og forarmede, hvor ensomhed er et middel til bekæmpelse af corona, hvor døden opremses i kolde statistikker, mens vi ikke kan begrave vores nærmeste? For hvem er ånd og evangelium så grundlæggende, at man siger fra, når staten træder helt ind i kirkeskibet, og vipper båden, så vi alle falder ud? Protestanterne?

Hvor er kirkens højlydte protest over snart at skulle oversætte alle ikke-danske prædikener til dansk? Hvorfor overlades det til de dansk/tyske mindretal at protestere over det frontalangreb på grænseegnens brobyggeridentitet, som burde være et forbillede for alle danskere?

Hvorfor acceptere at kriminalisere store dele af de danske kristne trossamfund, fordi få muslimske mænd har sagt noget, måske-grimt på en høj nær Aarhus. Undertegnede skal nu på to-dages kursus i danskhed, for at bevare min vielsesbemyndigelse, og Gud hjælpe mig, hvis jeg opfordrer David til at smide en sten efter Goliath, eller omtaler Kirkens traditionelle syn på køn.

Stå nu op, kirke! Vi lever i opstandelse tidsalder. Vi vil ikke tørres gulv med, i en politisk strid mod udenlandske kulturer, eller en udefrakommende pandemi. Den lokale kirke er verdens håb, der hvor den fungere. Så op på apostlenes heste, og lad os komme igang!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Babyboom lukker populær frisørsalon

Debat

Med lov skal land bygges - eller hvad?

Annonce