Annonce
Læserbrev

Debat. Hokus pokus Varde socialudvalg kan trylle

Annonce

Efter et møde mandag eftermiddag på Hybenbo i Årre fik vi fortalt, at Hybenbo pr. 1. januar ikke er et ældrecenter, men bliver lavet om til ældreboliger.

Hvem er egentlig blevet hørt????????

Der er kommet nye beboere, som var blevet lovet, at der ikke var forskel på et plejehjem og ældrecenter. Det samme fik vi at vide for nogle år siden. Tænk Varde kommune sparer så meget, at de ikke havde råd til at sende en fra socialudvalget ud til mødet. Det var teamledelsen, som var sat til at gå byrådets ærinde.

Man har nedlagt fem plejecentre til ældreboliger med et pennestrøg. Hvorfor bliver vi ikke hørt, inden så stor en beslutning?

Det bliver spændende at få at se, hvor meget de kan spare. Det forventer vi da at få at vide. Kære Tina, du er selv inden for plejen, vi fatter dig ikke.

Annonce

Svar

Tina Agergaard Hansen (DF), formand for social- og sundhedsudvalget, svarer:

Kære Mette,

Du skriver i dit læserbrev, hvem der egentlig er blevet hørt, og at der nu igen spares på ældreområdet.

I mit svar på dit læserbrev i JV d. 8. oktober, svarede jeg følgende: "I budgetforliget 2020 er der tilført to millioner ekstra til ældreområdet, som social- og sundhedsudvalget frit kan disponere over. Værdighedsmidlerne på 10,2 million er tilbageført til udvalgets budget, så de gode tiltag, der er iværksat, kan fortsættes. Klippekortsordningen på vores plejehjem er bibeholdt, trods der her var lagt op til en besparelse. Aflastning til pårørende i hjemmet er bevaret og ligeledes træning af færden. Ligeledes er dagcentertilbud fastholdt, samt serviceniveauet for træning efter § 86”.

Du udtrykte også dengang bekymring for omlægning af garantibetaling på vores ældreboligcentre, som medfører, at der nu kun er personale til stede i de visiterede timer og dermed er medvirkende til, at ressourcerne nu kan anvendes andre steder i hjemmeplejen.

Medarbejder og ældreråd er blevet hørt i processen.

Borgerne på vores ældreboligcentre vil fremadrettet stadig modtage den hjælp og ydelse, som de er visitereret til, og for nogle af stederne vil det betyde, at de næsten fortsætter med uændret bemanding.

Vores ældreboligcentre er fremadrettede, som det også blev forelagt i mandags, ligestillet med vores ældreboliger.

Så det handler ikke om besparelser, men nærmere om sund fornuft og omprioritering af ressourcer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Villy udfordrer Kolding-borgmester: - Jørn vil have en svævebane - jeg vil have stærke skoler og daginstitutioner

Varde

Cirkusprinsesse på besøg i Varde

Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce