Annonce
Debat

Debat: Hvem snyder på vægten, Erik Lauritzen?

Miljø: Skal man grine eller græde? Erik Lauritzen, Sønderborgs borgmester (S), indrømmer nu sort på hvidt, at der kommer vindmøller i Lillebælt, fordi kommunens egne borgere ikke selv vil have dem som naboer.

I 2013 opgav byrådet en storstilet plan om 17 møller på otte lokaliteter. ”Vi var blevet blinde for modstandens styrke. Det var en kæmpefejl, og det blev mig og mit parti, der endte med at trække stikket”, erkender han i Ingeniøren (”Danmarks klimaduks: Sønderborg er halvvejs mod CO2-neutralitet”, ing.dk, 5. januar 2020).

Nu er det så, at man i demokratiets og den politiske anstændigheds navn må spørge: Hvorfor skal borgerne og byrådet i Assens kommune, som på det skarpeste tager afstand fra planen om de kystnære havmøller, acceptere, at Sønderborg på denne måde eksporterer alvorlige gener og omfattende naturødelæggelse, som dens egne borgere ikke selv vil finde sig i?

I samme interview anerkender Erik Lauritzen, at Sønderborg i stedet kunne købe andele i en af de kommende havmølleparker. Men ”… det ville være at snyde på vægten”, udtaler han med henvisning til, at der er brug for både solceller, landmøller og kystnære møller.

Ja, der er brug for solceller og vindmøller, men de skal naturligvis stå, hvor de generer mindst muligt. Derfor er lovgivningen moderniseret, sådan at berørte nabokommuner har indsigelsesret op til 15 kilometer fra egen kystlinje. Denne ret gælder desværre bare ikke i lige præcis dette tilfælde, fordi Sønderborg hårdnakket holder fast i en gammel og moralsk forældet tilladelse. Projektet ville være uigennemførligt, hvis Sønderborg levede op til gældende standard.

Så spørgsmålet er: Hvem snyder på vægten? I øvrigt findes der ingen videnskabelig miljø- og samfundsøkonomisk dokumentation for, at et stort kystnært vindkraftanlæg midt i et naturskønt og sårbart indre farvand som Lillebælt er nødvendigt.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener om Polens enegang: EU skal være en klub for retsstater

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Strandeng med sjældne planter mishandlet: Vil tage flere år at udbedre skaderne

Navne For abonnenter

23-årige Jens er på valsen og tager arbejde, hvor han kommer frem: Må ikke eje en telefon - eller komme tættere end 50 kilometer på sin hjemby

Erhverv

Nabo efter flere gange aftenlarm: - Næste gang ringer jeg til politiet

Esbjerg

S-politiker: De kommunale miljø-folk skal have ekspert-hjælp til at rydde op i skandale-sag om giftige stoffer

Aabenraa

Partierne opruster: 12.000 valgplakater hænges op i Aabenraa Kommune

Esbjerg For abonnenter

Smitten stiger i Danmark: Se hvor vaccinemodstanderne bor i Esbjerg Kommune

Debat

I Varde Kommune bør vi tage ved lære af Anker: - Har vi mon alle med?

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Motorcykel-ulykke i Padborg: 32-årig mand erklæret død

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Far og farbror var glødende nazister og fik lillebror og far med: To familiemedlemmer blev skudt, én forsøgt druknet

EfB For abonnenter

Det må ikke ske i fremtiden: EfB-direktør mener, det er  tosset at lade rigtig, rigtig dygtige fodboldspillere gå uden at få noget for dem

Haderslev

Hvad skal der ske med tidligere rådhus: 114 ungdomsboliger eller en nedrivning?

Annonce