Annonce
Debat

Debat: Hvem snyder på vægten, Erik Lauritzen?

Miljø: Skal man grine eller græde? Erik Lauritzen, Sønderborgs borgmester (S), indrømmer nu sort på hvidt, at der kommer vindmøller i Lillebælt, fordi kommunens egne borgere ikke selv vil have dem som naboer.

I 2013 opgav byrådet en storstilet plan om 17 møller på otte lokaliteter. ”Vi var blevet blinde for modstandens styrke. Det var en kæmpefejl, og det blev mig og mit parti, der endte med at trække stikket”, erkender han i Ingeniøren (”Danmarks klimaduks: Sønderborg er halvvejs mod CO2-neutralitet”, ing.dk, 5. januar 2020).

Nu er det så, at man i demokratiets og den politiske anstændigheds navn må spørge: Hvorfor skal borgerne og byrådet i Assens kommune, som på det skarpeste tager afstand fra planen om de kystnære havmøller, acceptere, at Sønderborg på denne måde eksporterer alvorlige gener og omfattende naturødelæggelse, som dens egne borgere ikke selv vil finde sig i?

I samme interview anerkender Erik Lauritzen, at Sønderborg i stedet kunne købe andele i en af de kommende havmølleparker. Men ”… det ville være at snyde på vægten”, udtaler han med henvisning til, at der er brug for både solceller, landmøller og kystnære møller.

Ja, der er brug for solceller og vindmøller, men de skal naturligvis stå, hvor de generer mindst muligt. Derfor er lovgivningen moderniseret, sådan at berørte nabokommuner har indsigelsesret op til 15 kilometer fra egen kystlinje. Denne ret gælder desværre bare ikke i lige præcis dette tilfælde, fordi Sønderborg hårdnakket holder fast i en gammel og moralsk forældet tilladelse. Projektet ville være uigennemførligt, hvis Sønderborg levede op til gældende standard.

Så spørgsmålet er: Hvem snyder på vægten? I øvrigt findes der ingen videnskabelig miljø- og samfundsøkonomisk dokumentation for, at et stort kystnært vindkraftanlæg midt i et naturskønt og sårbart indre farvand som Lillebælt er nødvendigt.

Annonce
Debat For abonnenter

Kommentar: Respekt for konstruktive protester i landsby

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Blæst og regn stopper ikke en pælesidder: Tre kæmper om 20.000 kroner og det får arrangør til at overveje reglerne

Kolding For abonnenter

Ungt par sælger lejligheden på Frederiksberg og flytter ind i gammelt elektricitetsværk i Sydjylland: - Vi går og niver os i armen

Sydjylland For abonnenter

Blodigt drab i Sønderborg: Offeret rev hår ud af drabsmandens hoved

Varde For abonnenter

Mette er nybagt mor – men det er lige før, kæmpehunden Baby betyder mere

Sydjylland For abonnenter

Ansatte og pårørende råbte op om patientsvigt: Nu retter styrelse mindre kritik af behandlingen på kaosramt psykiatriafdeling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Varde

Jeg får hug: De unge udskammes og dømmes over en kam

EfB

Målscorer: Hyballa solgte projektet til mig

Danmark

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fanget i haglstorm på autobahn

Vejen For abonnenter

Den knaldrøde socialdemokrat: Jeg er til politik i øjenhøjde

EfB For abonnenter

EfB-karakterer: Energien var større end kvaliteten

EfB For abonnenter

En til tider opmuntrende præstation, men EfB tabte 3-1 til Helsingør: Det kunne faktisk kun gå galt

Annonce