Annonce
Læserbrev

Debat. Jeg er rystet over, at Venstre afviser at opstille Preben Friis-Hauge grundet alder

Læserbrev: Det giver slet ingen mening. Preben Friis-Hauge har været en del af politik i over 25 år, han har et kæmpe politisk netværk og sidder i et hav af bestyrelser. Han er valgt i Varde Kommune og i Region Syddanmark.

Preben er kendt af stort set alle borgere i Varde Kommune og blev valgt ind med 602 stemmer og ligeledes i regionen, hvor han sidste gang fik 2207 stemmer.

At være kendt er vigtigt – og det er fordelen ved, at en som Preben stilles op, fordi enten kan man lide ham eller ej. Han vil ikke skulle bruge samme mængde kræfter på at blive kendt i Varde Kommune og ej heller i regionen.

Samlet ved folketingsvalget blev der i Varde Kommune afgivet 10.684 stemmer på Venstre, hvilket faktisk ville kunne give en plads på Christiansborg, hvis man står sammen om fx. Preben.

Når jeg ser på alderssammensætning i Folketinget (Venstre), er der tale om ren aldersdiskrimination.

  • Claus Hjort Frederiksen, født 4. september 1947
  • Bertel Geismar Haarder, født 7. september 1944
  • Carsten Kissmeyer, født 22. maj 1953

Prebens konkurrenter er

  • Hans Christian Schmidt, født 25. august 1953
  • Anni Holm Matthiesen, født 8. februar 1964
  • Ulla Pedersen Tørnæs, født 4. september 1962

At et liberalt parti, der går ind for "troen på lige rettigheder og individuelle frihedsrettigheder (f.eks. tros- og ytringsfrihed)", overhovedet kan finde på at udelukke en på grund af alder, er pinligt.

Annonce
Tom Arnt Thorup (L). PR-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];