Annonce
Debat

Debat: Livet leves også i landkommunerne

Debat: I avisen 21. april kunne man læse om, at plantebaseret landbrug ikke gavner klimaet.

Jeg mener generelt, at 70 procents nedgang i CO2-udledningen inden 2030 er urealistisk, da man ikke skal nedlægge Danmarks kødproduktion, som er af afgørende betydning i vores landdistrikter og landkommunerne.

Nogle tror, hvis man nedlægger Danmarks kødproduktion, så skulle der med et snuptag være 23 procent reduktion af CO2. Men det medfører et tab på 20.000 arbejdspladser i fødevareklyngen samt et farvel til 30 milliarder på fødevareeksporten. Jeg tænker ikke, at man kan erstatte kød med planter, kød har vel også altid indgået i menneskes kost.

Annonce

Det er naivt at tro, at de internationale markeder for kød og fødevarer vil falde, når Jordens befolkning er på vej til 10 milliarder. En nedlæggelse vil blot betyde, at produktionen flytter til udlandet og dermed bliver mindre klimavenlig.


Hvis man nedlægger en klimavenlig produktion, som der på verdensplan er efterspørgsel efter, så vil produktionen bare flytte.

Fra debatindlægget


Bare tag hele minkindustrien, som blev nedlagt. Kina og Rusland samt Østeuropa jubler nu - mon de producerer mere klimavenligt end Danmark?

Der er vel let at forstå, at hvis man i Danmark nedlægger en klimavenlig produktion, som der på verdensplan er efterspørgsel efter, så vil produktionen bare flytte - og hvad har man så opnået?

Jeg håber, at de danske politikere er for kloge til at tage sådan en beslutning og så tilmed afvikle titusindvis af arbejdspladser i vores landdistrikter, med arbejdsløshed og økonomisk nedgang til følge i vores landkommuner.

Helt fint at have ambitionerne med klimamål, men i min verden skal det hænge sammen med sund fornuft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Annonce