Annonce
Debat

Debat: Må vi politikere egentlig være her?

Debat: Der går ikke en uge, hvor jeg ikke er i kontakt med borgere, foreninger eller virksomheder, som har brug for hjælp til en konkret politisk sag. Der går sjældent en dag, hvor jeg ikke snakker om politik med en eller anden, om småt og stort. For politik er, på godt og ondt, en meget indgribende del i vores virkelighed, selv om mange tager det politiske arbejde for givet.

Ofte er det først, når man oplever sig uretfærdigt behandlet, eller er kommet i klemme, at man henvender sig. For virksomheder og interesseorganisationer er det tit for at kunne finde muligheder og påvirke den politiske proces.

Nu er tiden så kommet, til snart at vælge repræsentanter for de næste fire år i kommuner og regioner. Alle partier har lagt sig i selen for at fortælle om visioner for fremtidens samfund. Sagen er blot den, at det bliver meget blandet modtaget. Jeg tænker ikke på, at alle skal glæde sig lige meget over de forskellige partiers politik, men jeg bekymrer mig over, at det skal være så så vanskeligt at få lov til at være her for os politikere.

Annonce

Hvordan skal vi politikere føre gode demokratiske og nærværende samtaler med befolkningen, hvis vi er henvist til et banner på en halmballe, en biograf-reklame og debatten på Facebook?

Fra debatindlægget

Står vi på gågaden, så opleves det som et forstyrende element på indkøbsturen, og de politiske materialer smides i lange striber på gaden i begge retninger. Putter vi en folder i postkassen, så er der mange, der gerne vil ha' sig det frabedt. Slår vi noget op i en fælles Facebook-gruppe, så overtræder det fællesskabets betingelser.

Spørger vi, om vi må stå på den lokale dagligvarebutiks parkeringsplads, får vi at vide, at butikken ikke ønsker at blande politik og forretning. Og det, selv om de de seneste fire år har været afhængige af politiske løsninger helt generelt - og ofte også helt konkret.

Så er det bare, jeg spørger jer 5,6 millioner borgere, virksomheder og foreninger, som lever i et demokratisk, og helt fantastisk samfund: Må vi egentlig være her? Hvordan skal vi politikere føre gode demokratiske og nærværende samtaler med befolkningen, hvis vi er henvist til et banner på en halmballe, en biografreklame og debatten på Facebook?

Jeg skal være ærlig at sige, at jeg selv bliver taget godt imod rigtig mange steder. Men selv med konservativ medvind i valgkampen oplever også jeg en politisk blufærdighed hos mange danskere, der vitterlig ønsker mig alt godt, men ikke vil skilte med det, hverken privat eller offentligt.

Tak til jer, der opretter politiske væresteder for de kommede debatter. Hvis I inviterer, så komme jeg gerne. Kan jeg ikke, så er der hundrede andre, der også gerne stiller op.

På kant-skribenter

På kant-klummerne skrives på skift af MEP Morten Helveg Petersen (R); MF Karsten Hønge (SF); fhv. PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen; lektor og forfatter Mikael Busch; forfatter og journalist Svend Løbner; Balance Danmark-formand Kim Ruberg; præst, folketingskandidat og byrådsmedlem i Aabenraa Rasmus Elkjær Larsen (K); erhvervspædagog og stifter af Mand & Bil Mikael K. Bjerre; byrådsmedlem i Horsens Lisbeth Torfing (EL) samt folketingskandidat i Syd- og Sønderjylland Nanna Bonde (SF).

Annonce
Debat For abonnenter

Kommentar: Parti kan blive delt for tredje gang i byråd. Formandskamp splitter betydningsløs DF-gruppe

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Siemens og Facebook svigtede: Nu vil kommunen købe hårdtprøvede husejeres jord

Aabenraa For abonnenter

Efter tre brud på ryggen: Kommune efterlader Kathrine uden indtægt

Haderslev For abonnenter

Mike oplevede at blive ydmyget og tæsket af lærere på sin skole: Han husker stadig læreren, der brækkede hans arm på grund af et æbleskrog

Tønder

Bruger ikke vagter: Kommune har fravalgt sikkerhedsfolk til beskyttelse mod demente plejehjemsbeboere

Løvkvist: Formandsvalget forsvandt - nu er det en afstemning for eller imod Messerschmidt

Erhverv For abonnenter

Corona ramte salget af professionelt lyd- og lysudstyr hårdt: - I stedet for at fyre folk investerede vi i fremtiden

For abonnenter

Fynsk helikopter-fremtid pludselig usikker: Konkurrent klagede, og nu skal udbud gå om

Esbjerg For abonnenter

Bevaringsværdigt hus kan blive dit for 250.000 kroner: Se video fra hus, der har stået tomt i næsten 20 år

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Kolding

Plejecenter får hård kritik efter tilsynsbesøg: Nu skal 17 krav opfyldes

Billund For abonnenter

Tvillingegraviditet fik Nanna på andre tanker: - Jeg vil være der for mine børn, mens de er små

Varde

Danmarks bedste yver: Læs historien om, hvor meget dyr kan give til dit køleskab, hvis de har det godt

Annonce