x
Annonce
Læserbrev

Debat om ældrecentre: Tænk nu de frivillige med ind

Læserbrev: Det er godt, at der nu, med baggrund i interviews med beboerne, er sat ord på ønsket om mere nærhed og tid til gode samtaler på de kommunale plejehjem. Det er også rigtigt godt, at politikerne nu har mere bevågenhed på dette med oprettelse af en arbejdsgruppe.

Når det er sagt, så tænker jeg også, at det er vigtigt at inddrage de frivillige med en repræsentant i en sådan gruppe.

Selv er jeg en del af et stort netværk af frivillige tilknyttet Aflastningstjenesten her i Esbjerg. Vi er stort set til stede på samtlige ældrecentre i byen, hvor vi i et godt samarbejde med de ansatte lykkes med rigtig mange gode aktiviteter.

Lad mig blot nævne et par vellykkede aktiviteter som snapse og portvinsklubberne på Fourfeldt, hvor nærvær og gode samtaler kommer flot i spil. Dertil også et nyligt afholdt arrangement med Dario Campeotto som kom i stand, i et kanongodt samarbejde mellem personale og frivillige.

Jeg kunne nævne endnu flere gode eksempler på godt samspil mellem personalet, frivillige og ikke mindst også pårørende, hvoraf mange jo også er frivillige, som jeg selv også er det.

Vi må ikke glemme de mange ansatte som til daglig gør en jætte indsats og løber lidt stærkere, for også at kunne være en del af succesen med deres varme hænder. De om nogen fortjener ros, og bør også betænkes mere tid til at kunne byde ind.

De frivillige ligger om nogen inde med stor viden og erfaring med facilitering af aktiviteter, så de bør da helt sikkert også repræsenteres i en arbejdsgruppe. Gerne med en fra Aflastningstjenesten.

Med håbet om at det lykkes at komme i mål med mere tid og omsorg til vores ældre medborgere på ældrecentrene.

En række beboere på plejehjem i Esbjerg Kommune har deltaget i en undersøgelse om aktiviteter på plejehjemmene. De fleste efterspørger mere nærvær og mere åbne plejehjem. Bileldet her er fra Tjæreborg Ældrecenter. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce