Annonce
Debat

Debat: Om barnebrude og retorik. Overdrivelse fremmer misforståelsen

“Selvfølgelig skal vi i Danmark ikke acceptere, at små piger ned til 10-årsalderen tvinges til at sove med gamle mænd på vores asylcentre.”

Det skriver byrådsmedlem i Svendborg Dorthe Ullemose (DF) i Fyns Amts Avis og et Facebook-opslag, der støtter Inger Støjberg i beslutningen om at adskille asylpar, hvor den ene part er under 18 år.

Folketingets ombudsmand har erklæret Støjbergs instruks ulovlig, og Folketinget har nu nedsat en kommission, der skal undersøge sagen til bunds.

Det vil Ullemose ikke finde sig i. Og i sin iver for at støtte Støjberg skriver hun noget, Udlændingestyrelsen ifølge Ugebrevet Mandag Morgen ikke kender til.

Hun vedhæfter endda et billede af en række festklædte ældre herrer med hver en brudepige – ikke brud – i hånden ved et bryllup i Palæstina. Fake news i både billede og tekst.

For ud af de 34 asylpar, som blev omfattet Støjbergs instruks, var ingen piger i nærheden af de 10 år. 2 var 14 år, 6 var 15 år, 10 var 16 og 16 var 17 år ifølge Ombudsmandens redegørelse.

Og det kan man selvfølgelig have en mening om. Men det er overdrivelse at påstå, at ”små piger helt ned til 10-årsalderen tvinges til at sove med gamle mænd” og dermed fremme en misforståelse, der stempler alle de pågældende asylansøgere som pædofile.

Annonce
Svend Løbner
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce