Annonce
Debat

Debat: Rødt landbrugsudspil lukker landdistrikterne

Debat: Hvis ansatte i landbruget i øjeblikket ligger søvnløse over regeringens nye landbrugsudspil, kan jeg godt forstå dem. For det udspil, regeringen præsenterede tidligere på ugen, kan komme til at koste rigtig mange arbejdspladser. Og der er brug for hver og én arbejdsplads i landdistrikterne, hvor det i forvejen er svært at tiltrække erhverv. Vi skal ikke, som regeringen lægger op til, sende danske arbejdspladser ud af landet - men tværtimod sikre gode, sunde og klimavenlige løsninger, så dansk landbrug også i fremtiden er en stræk og drivende erhvervsklynge.

Jane Heitmann

Danmark producerer i dag takket være forskning og innovation nogle af verdens mest klimavenlige landbrugsprodukter, og det skal vi blive ved med. Vi skal derfor have en landbrugsaftale, som ikke sender arbejdspladser og produktion ud af landet, men som fastholder og udvikler den fantastiske fødevareproduktion, som vi har i dag, og som landbruget med rette kan være stolt af.


Annonce

Når forhandlingerne om en ny landbrugsaftale starter, sidder Venstre gerne med ved bordet. Målet er klart: Vi skal have tidslerne ud af regeringens udspil.

Fra debatindlægget


Dansk landbrug skal selvfølgelig også bidrage til den vigtige grønne omstilling, og det kan bestemt lade sig gøre gennem teknologiudvikling af nye grønne løsninger som for eksempel bioraffinering. Men vi skal udvikle dansk landbrug uden at gøre Danmark fattigere. Når regeringen både foreslår omlægning af landbrugsstøtten og reduktion af kvælstof, ja så er det den rene gift for arbejdspladser i eksempelvis slagteri- og mejeribranchen, fordi sådanne tiltag vil lukke gårde og fjerne de råvarer, som er helt afgørende for at opretholde en dansk produktion.

Når forhandlingerne om en ny landbrugsaftale starter, sidder Venstre gerne med ved bordet. Målet er klart: Vi skal have tidslerne ud af regeringens udspil, så dansk landbrug bliver grønnere, uden at vi saver den gren over, vi selv sidder på. Dansk landbrug skal også i fremtiden være blandt verdens bedste med en mangfoldighed af arbejdspladser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce