Annonce
Læserbrev

Debat: Trussel om tvangsnedrykning er ren revolverpolitik

Læserbrev: Denne sommer debuterede jeg som træner på DBUs fodboldskole, endda landets største, med over 300 børn og unge. Der var næsten med stolthed, at jeg bar en DBU-jakke med det gode slogan "DBU-en del af noget større". Det gav umiddelbart rigtig god mening.

I Kolding har vi lige nu Sydjyllands mest spændende og seværdige fodboldhold, som topper 1. division. Med 12 point efter 4 runder. Det er helt uhørt flot. Onsdag aften fylder de Kolding Stadion, når Vejle Boldklub kommer på besøg. På et græstæppe som ikke findes flottere.

Hvad er DBUs bidrag til denne fest: "I skal have varme i banen, hvis I vil være med i denne række næste sæson. Fordi udviklingen af professionel fodbold i Danmark kræver det" (frit efter JV). En begrundelse så tynd som isen i Kolding Fjord i marts måned.

Som JV-sporten har lært mig, her en lille analyse med fem punkter og dertil et par gode råd til DBU og Divisionsforeningen:

  • Vi taler om to hjemmekampe i marts måned. De kunne fint spilles på en af de tre godkendte baner, der ligger mindre end 25 km fra Kolding. Eller afvikles på den nye kunstgræsbane, KIF forhåbentligt snart får råd til, hvis pengene ikke skal bruges til varme i banen?
  • Tidsfristen er urimelig kort. Den kunne jo bare forlænges 2-3 år. Det kunne lige passe med, at KIF er klar til, som man siger i de kredse, at komme ud i Europa. Eller …. har tabt pusten, fordi AGF har købt succestræneren og SønderjyskE hele angrebet. Det er nemlig rigtig svært at etablere sig i toppen af dansk fodbold.
  • Kolding Stadion, eller Olympia, er også et atletikstadion med en atletikklub, og så er det kommunalt ejet. Et anlæg, som også byens skoler bruger til "Olympiade" og meget andet. Bl.a. derfor kræver det tid og mange beslutninger, inden man evt. kan sælge Olympia til sponsorer, som vil hjælpe dette gode fodboldhold. F.eks. ved at bygge et helt nyt fodboldstadion, måske i Vonsild eller i Bramdrupdam?
  • Kravet er helt ude af proportioner i forhold til udvikling af elitefodbolden i Kolding. KIF har altid haft yderst beskedne træningsforhold, det er nu blevet afhjulpet af en lille kunststofbane, men der er behov for en stor helårsbane. Brændkjærskolen, som er elitesportsskole bl.a. for byens fodboldtalenter, har ikke engang deres egen idrætshal! Mon de to projekter så må udskydes?
  • Kravet vil i den grad skabe splid i foreningsverdenen og i idrætssamarbejdet. For slet ikke at tale om utilfredshed hos byens borgerne, hvis byrådet indleder en sparerunde på et 3-cifret millionbeløb her i efteråret med en ekstrabevilling til varme i gulvet på stadion. Splid er ikke i KIFs interesse. Dette foreløbigt meget succesfulde projekts fremtid har meget mere brug for konsensus, for hele byens opbakning.
Annonce

DBUs ansvar

Næstformand i DBU, Bent Clausen fra Haderslev, skrev i sidste uge i en kronik i JV, at han håber, kommunerne vil øge tilskuddene til fodboldklubberne, fordi de har stor betydning for fodbolden, for sundheden og integrationen.

Det er både rigtigt og ønskeligt. Men DBUs næstformand har også ansvaret for den ekstra udgift, man prøver at true Kolding til at beslutte inden februar 2020. For DBU udsteder licenserne. Derfor må DBU også kunne forlænge dispensationen. Vedgå, at man er "en del af noget større", en del af civilsamfundet. Så bærer jeg med glæde min fine DBU-jakke igen næste år!

DBU og Divisionsforeningen kunne jo også vælge at byde nye klubber velkommen i toppen af dansk fodbold på denne måde: Vi byder alle fodboldklubber, som er dygtige nok på banen, velkommen i 1. division. Vi hylder den lokale talentudvikling, og vi anerkender klubbernes og de fysiske rammers forskellighed. Vi opfordrer til et tæt samarbejde mellem klubberne og til en fornuftig udnyttelse af ressourcerne. Til gavn for dansk fodbold. Til gavn for Danmark!

Det er ren revolverpolitik, DBU benytter sig af, når de truer KIFs dygtige fodboldhold med tvangsnedrykning, hvis ikke der kan spilles 1. divisionskamp juleaften!

De skulle komme på stadion og se et græstæppe, som Parken ville misunde. De skulle læse JV og vide, at byrådet netop nu skal spare et 3-cifret millionbeløb. Og de burde vide, at investeringer i kunststofbaner og dygtige trænere skaber kvalitet, og ikke risikoen for en flyttet kamp i marts.

Det her ligner mere en tankegang, hvor "DBU er større end alt".

Knud Nørregaard. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce