Annonce
Debat

Debat: Vi skal ikke ende som Kina - Overvågningssamfund bliver en glidebane

Overvågning. Tage Jensen, Vester Skerninge, er en flittig læserbrevskribent og sikkert også en flittig avislæser. I avisen Danmark 9/10 kunne vi alle læse om den indtil nu ultimative overvågning, der finder sted i Kina.

Kina-eksperten Christina Boutrup (C.B.) har en interessant artikel om nye teknologiske løsninger, der allerede nu afprøves i Kina, de spænder fra det helt fremragende til det skræmmende. Og ”Lige om lidt rammer det Danmark”, skriver hun.

Eksempelvis bruges i Kina ansigtsgenkendelse. Flere lufthavne benytter sig af det, og som betalingsmulighed anvendes det i visse supermarkeder og undergrundsbaner.

Et andet eksempel, C.B. nævner, er et firma, der har lavet et kamera, som filmer skoleelever og registrerer, hvordan børnene agerer, om de er med i undervisningen eller sidder og sover. Eleverne får point baseret på, hvor aktive de er i timerne.

C.B. skriver, at hun nylig har talt med en mand, der arbejder med betalingssystemer i Danmark. Han vil til en begyndelse introducere ansigtsgenkendelse som en betalingsmulighed på nogle festivaler i løbet af næste år!

Jo, det kommer stille snigende, måske endog som i Kina, uden at folk ved det. Det er muligt, at Tage Jensen og alle andre ”med rent mel i posen” ikke har noget imod videokameraer på ethvert gadehjørne.

De radikale stiller sig som mange andre borgere tvivlende overfor den ukritiske brug af yderligere overvågning på offentlige steder.

Måske kan en skræmmende artikel som ovennævnte gøre overvågningstilhængere opmærksomme på beskrivelsen af den glidebane, vi kan være på vej ned af.

Lad politiet rådgive politikerne i beslutningerne om, hvor det vil være relevant med overvågning og visitationszoner. Politiet har dog en vis erfaring på det punkt!

Et overvågningssamfund som det kinesiske er der vel ingen, der ønsker i Danmark?

Foto: Rune Evensen/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce