Annonce
Varde

Debutant klar til udfordringer i Varde Sommerspil

Den 58-årige debutant kan opleves på scenen i Arnbjerganlægget i Varde i 27. juni. PR-foto

Varde: 58-årige Niels Jørgen Sunesen fra Tistrup får sin debut i Varde Sommerspil i år. Han kommer dog ikke helt uden sceneerfaring, for han var i mange år med i den lokale Tistruprevy. Derudover har han også sunget i rytmisk kor. Så han er godt klædt på til at være en del af ensemblet i "Annie Get Your Gun" i årets sommerspil.

Som chef for Egger Scandinavia sælger Niels Jørgen Sunesen plader, laminat, kantlister og andre produkter til køkken- og møbelindustrien, og hans job rummer en del rejseaktivitet. Men i år er der skåret ned på rejserne i fem uger omkring sommerspillet.

- Det passer mig fint at være med i en kort, koncentreret periode. Det er spændende at opleve, hvordan instruktør, kapelmester og koreograf får alle de mange mennesker til at fungere sammen, siger han i en pressemeddelelse.

Niels Jørgen Sunesen kan generelt godt lide oplevelser og udfordringer, derfor har han tidligere både løbet marathon og været en del af Team Rynkeby og Cykelnerven. Nu føjes et Varde Sommerspil til listen over personlige udfordringer.

Og på spørgsmålet om, hvorfor han altid er på jagt efter nye udfordringer svarer han:

- Man skal jo ikke sidde som 80-årig og tænke på alt det, som det kunne have været sjovt at prøve. Vel?

Annonce
Niels Jørgen Sunesen fra Tistrup har altid mod på nye udfordringer. Denne gang er det som en del af ensemblet i "Annie Get Your Gun". PR-foto
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce