Annonce
Sport

Debutant lagde op til to mål i Esbjerg Energy-sejr

Esbjerg Energys Felix Scheel (nummer 54) blev fredag udtaget til landsholdet. Det fejrede han ved blandt andet at score to mål mod Odense Bulldogs, inden han blev smidt ud. Arkivfoto: Chresten Bergh

Esbjerg Energy vandt sikkert 1-4 ude over Odense Bulldogs. Debutanten Jesse Mychan lagde op til to mål, mens landsholdsaktuelle Felix Scheel scorede to mål og blev smidt ud.

Energy: Det lykkedes.

Det lykkedes for Esbjerg Energy at få sin nye udlænding, canadieren Jesse Mychan, med til udekampen mod Odense Bulldogs. Og det kan Esbjerg være glad for. Selvom det var Jesse Mychans første kamp i Energy-trøjen, gjorde han væsen af sig med to måloplæg. Det første kom allerede efter halvandet minut.

Esbjerg Energy kom flyvende fra start. Der var kun spillet 1.34, da Niklas Andersen bragte sit hold foran 0-1 assisteret af Mychan.

Odense udlignede i power play, efter Max French havde fået sin anden udvisning på fem minutter.

Herefter havde Felix Scheel tilsyneladende noget, han gerne ville fejre. Han blev tidligere fredag udtaget til landsholdet, og det markerede han ved at score til 1-2.

Med knap to minutter tilbage af første periode udbyggede Christian Wejse føringen, og Esbjerg gik ind til første pause med en føring på 1-3.

Annonce

Kampen i tal

Odense Bulldogs - Esbjerg Energy 1-4 (1-3, 0-0, 0-1)

0-1 Niklas Andersen, ass. Jesse Mychan (1.34), 1-1 Yannick Vedel, ass. Søren Nielsen og Henry Hardarson (7.14), 1-2 Felix Scheel, ass. Oliver Kjær (11.51), 1-3 Christian Wejse, ass. Anders Krogsgaard (18.15), 1-4 Felix Scheel, ass. Jesse Mychan og Marc Hagel

Udvisninger

Odense: 7x2, 1x5, 1x10, 1x20

Esbjerg: 5x2, 1x5, 1x20

Tilskuere

Mål og udvisning

Trods stor overvægt til Esbjerg i skudstatistikken lykkedes det ikke at komme yderligere foran i anden periode, som sluttede uden mål.

Felix Scheel var ikke helt færdig med landsholdsfejringen, og Jesse Mychan var ikke helt færdig med at vise sig frem i tredje periode. Efter 45 minutter scorede Felix Scheel på oplæg af Mychan og Hagel.

Og så nåede Felix Scheel ikke meget mere, for efter 48.45 fik han og Odenses Henry Hardarson game misconduct-straffe, og dermed var de færdige med at spille ishockey.

Odense Bulldogs fik ikke pyntet på resultatet, og Esbjerg kunne køre hjem med en solid sejr i bagagen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce