Annonce
Kultur

Debutforfatter har selv oplevet livets mørke sider: Særligt én ting har han lært om at bearbejde grusomheder

René Valdemar Jespersgaard har altid været nysgerrig på og opsøgt andre kulturer i forbindelse med rejser og længere ophold. Efter at have boet 13 år Kollemorten har han nu sat sit hus til salg, da han planlægger at flytte til Filippinerne permanent. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
21. juni udkommer René Valdemar Jespersgaards bog "Når troen vinder". Han har altid skrevet poesi og småeventyrer om de oplevelser, han har haft rundt om i verden, men først nu udgiver han sin debutroman.

Kollemorten: Incest, kvindehandel og narkogæld.

Det er en række dystre emner, René Valdemar Jespersgaard tager fat på i bogen ”Når troen vinder”. Den 58-årige vendelbo, der har boet i Kollemorten de seneste 13 år, udkommer med sin debutroman senere i juni.

Bogens hovedperson, Sofie, løber hjemmefra, men havner i hænderne på en berygtet mafiagruppe på Malta. Herfra planlægger hun sin flugt for at komme hjem til Danmark. I mellemtiden har tilværelsen også taget en ulyksalig drejning for hendes storebror, der sammen med en ven har opbygget en narkogæld til en gruppe kriminelle bagmænd.

Annonce

Selvom hovedparten af historien bygger på virkelige hændelser, og René Valdemar Jespersgaard selv har oplevet nogle af hændelserne eller hørt om andres oplevelser, blev han også påvirket af de ubegribelige ting, der beskrives i bogen.

- Jeg har brugt en til to timer om dagen i fem måneder på at skrive bogen, men nogle dage har jeg slet ikke kunnet skrive, fordi jeg enten ikke har været inspireret, eller hvis jeg var i gang med at skrive nogle af de mest forfærdelige ting, som jeg kunne huske - blandt andet fra Malta. Nogle gange blev det simpelthen for meget, og så måtte jeg lukke min bærbare, siger René Valdemar Jespersgaard.

Har selv oplevet livets skyggesider

René Valdemar Jespersgaard har altid arbejdet i bolig- og entreprenørbranchen, og det gør han fortsat. Derfor foregår hans skriverier i fritiden.

- Jeg har altid skrevet poesi og småeventyrer om de oplevelser, jeg har haft rundt om i verden, eller når jeg har været ufattelig forelsket eller helt nede, fortæller han.

Oplevelserne stammer fra rejser til lande som Japan, Malta, Kenya og Filippinerne. Her har han altid gået efter at bo hos lokale for at få et mere autentisk indblik i deres hverdag og kultur. Den nysgerrige tilgang har givet ham både gode og knap så gode minder. I hvert fald har han selv hørt om og oplevet livets mørke sider. Blandt andet har forfatteren selv været med til at få sin søn ud af et stofmisbrug.

- Det er ikke nogen hemmelighed, og han er heldigvis helt ude af det.


eg har først og fremmest lært og vil gerne lære unge, at man aldrig må tro, man kan bearbejde grusomheder selv.

René Valdemar Jespersgaard, forfatter til "Når troen vinder"


Annonce

- Vær åben og ærlig

For at binde romanens handlinger sammen er der benyttet en vis grad af fiktion, men René Valdemar Jespersgaard følte alligevel ikke, at hans egne erfaringer og oplevelser kunne stå alene. Derfor kom han i kontakt med en kvinde, der har været udsat for incest af hendes far.

- Jeg ville gerne skrive om, hvordan man bearbejder det imens, det står på, og efterfølgende.

Selvom bogen kan lyde meget tung og mørk, er der også ting, man kan lære af den, mener forfatteren bag.

- Jeg har først og fremmest lært og vil gerne lære unge, at man aldrig må tro, man kan bearbejde grusomheder selv. Det handler om at være åben og ærlig over for de personer, man har tillid til. Hende, jeg har været i kontakt med, havde også familiemedlemmer, som hun ikke betroede sig til, men man skal lade være med at gå med det i det skjulte.

- Samtidig vil jeg også gerne fortælle, at alt det med kvindehandel og den slags ikke nødvendigvis hører fortiden til, og at det faktisk er meget tættere på vores privilegerede liv - selv på så fantastisk en turistø som Malta, siger René Valdemar Jespersgaard.

René Valdemar Jespersgaards bog udkommer 21. juni, og han skriver i øjeblikket på endnu en bog, som bliver en direkte opfølger til ”Når troen vinder”.

Forfatteren bag bogen

  • René Valdemar Jespersgaard
  • 58 år
  • Bosiddende i Kollemorten
  • Er aktuel med sin første roman, ”Når troen vinder”, der udkommer 21. juni.
- Jeg har altid skrevet poesi og småeventyrer om de oplevelser, jeg har haft rundt om i verden, eller når jeg har været ufattelig forelsket eller helt nede, siger René Valdemar Jespersgaard. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce
Kultur For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev For abonnenter

Byrådsmedlem dømt for at forfølge og chikanere fem kommunalt ansatte

Varde For abonnenter

Se billederne: Julelys er vokset familiefar over hovedet – næste år er der dømt pause

Aabenraa For abonnenter

Serietyv afsløret af DNA-spor: Har været i gang i otte år - nu anklages han for 29 nye forbrydelser

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Esbjerg For abonnenter

Katrine flyttede fra København og hjem til 'ghettoen': - Selvfølgelig er her mennesker, der ryger tjald og kører hurtigt på knallert, men her er også mange gode hjerter

Kultur For abonnenter

Mød Mary på Koldinghus: - Man kommer til at tage med kronprinsessen på en tidsrejse

Kolding

Coronasmitte i Kolding er nu over kritisk grænse: Se hvilke tiltag der bliver sat i værk

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

EfB For abonnenter

EfB-karakterer: Wolfe var bedst uden at være god

EfB For abonnenter

EfB brændte straffe efter to minutter og tabte 2-0 i Hvidovre: Elendig afslutning på elendigt efterår

Kultur

Så er stor lysfestival åbnet: Se de spektakulære billeder

Annonce