Annonce
Kultur

Deep travel i Danmark – lokalturisme kan gå stor sommer i møde

I Ribe Byferie Resorts idegrundlag tages der udgangspunkt i de lokale kvaliteter, hvilket er noget af det, som feriestedet bruger til at skille sig ud. Foto: Ribe Byferie Resorts.
De lokale oplevelser kan opleve øget opmærksomhed, står trendforsker.
Annonce

Ribe: Kombinationen af øget klimabevidsthed, en voksende higen efter unikke og nære oplevelser samt en sommer, hvor markant færre danskere forlader landet end normalt, kan i år give mindre lokale aktører i turismebranchen et tiltrængt rygstød. Det vurderer trendforsker og livsstilsekspert Mads Arlien-Søborg.

– Gennem de sidste fem år har vi i stigende grad søgt lokale og unikke oplevelser. Flere og flere gør op med den årlige rejse sydpå om sommeren. Internationalt har man snakket om ’deep travel’, hvor rejsende søger oplevelser i lokalmiljøet og prøver at lære destinationen at kende og forstå kulturen, siger Mads Arlien-Søborg og fortsætter:

- I Danmark er der jo stor kvalitet i det nære og det lokale, som folk er ved at genopdage. Da coronakrisen i år holder rigtig mange inden for landets grænser, tror jeg, at de destinationer og aktører i turismebranchen, der er meget lokalt funderede, tapper ind i noget af det helt rigtige.

Flere og flere gør op med den årlige rejse sydpå om sommeren. Internationalt har man snakket om ’deep travel’, hvor rejsende søger oplevelser i lokalmiljøet og prøver at lære destinationen at kende og forstå kulturen.

Mads Arlien-Søborg, trendforsker og livsstilsekspert.

Annonce

Sydvestjysk deep travel

Hos Ribe Byferie Resort, er udgangspunktet de lokale kvaliteter i Danmarks ældste by. Med et nært samarbejde med områdets aktører er målet netop, at gæsterne skal komme helt ind under huden og opleve kulturen.

– Vi tager udgangspunkt i byen og området omkring, som i sig selv har meget at byde på. Gennem vores gode og tætte samarbejde med restauranter, museer og andre kultur- og naturseværdigheder får vi i fællesskab områdets tilbud til at gå op i en højere enhed. Vi sælger med andre ord oplevelser, og vores store kendskab til og engagement i området er essentielt, siger Heidi Maimburg, direktør hos Ribe Byferie Resort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce