Annonce
Aabenraa

Defekt køledisk gav café sur smiley

Indehaveren af Café Kridt, Gry Kibsgaard, ærgrer sig over den sure smiley. Arkivfoto: Timo Battefeld

Café Kridt i Aabenraa har fået en sur smiley og en bøde på grund af en defekt køledisk.

Annonce

Aabenraa: Café Kridt i Aabenraa slap ikke heldigt fra et kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen i slutningen af august. Det var håndteringen af enkelte fødevarer, som styrelsen kontrollør ikke var tilfreds med. Konkret var problemet, at rejerne i lage, cremefraichen og tunsalaten i den såkaldte koldjomfru, som er en køledisk, blev målt til for høje temperaturer.

Samtidig kritiserede Fødevarestyrelsen også, at en ventilationsrist i opvaskeafdelingen ikke var skadedyrssikret, at et rør i kælderen til et afløb ikke lukkede tæt, og at der var flere huller rundt om et rør i kælderloftet. Konklusionen blev, at Café Kridt fik en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner.

Koldjomfru

En koldjomfru er en gammel betegnelse for den kvinde, som stod for tilberedning af de kolde anretninger på for eksempel et hotel eller i en restaurant.I dag bruges betegnelsen om en køledisk med ekstra køleopsats, hvor det er let at komme til diverse råvarer.

Annonce

Defekt koldjomfru

Indehaveren af Café Kridt, Gry Kibsgaard, er selvfølgelig ked af kontrolbesøgets resultat, og der er da også allerede rettet op på tingene.

- Koldjomfruen har været defekt, og derfor kølede den ikke nok. Den er naturligvis blevet repareret. Problemet blev løst samme dag, som vi havde besøg af Fødevarestyrelsen, siger Gry Kibsgaard og tilføjer, at det bare er mega uheldigt.

Midt i ærgelsen over at have fået en sur smiley og en bøde er der dog også noget, som Gry Kibsgaard glæder sig over.

- Der er heldigvis ikke noget galt med arbejdsgangene hos os, siger Gry Kibsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce