Annonce
Kolding

Defekt køleskab kostede cafe sur smiley og bøde

Stay Cafe på Akseltorv har modtaget en sur smiley og en bøde på 5000 kroner på grund af et køleskab, der ikke virkede. Arkivfoto: Henrik Kruse
En køler var stået af over natten, da Fødevarestyrelsen aflagde visit hos Stay Cafe på Akseltorv. Derfor har cafeen nu en sur smiley i vinduet.

Kolding: Temperaturen i et køleskab i køkkenet på Stay Cafe havde sneget sig helt op på omkring 20 grader, da Fødevarestyrelsen 22. april var på kontrolbesøg. I køleskabet blev der blandt andet opbevaret noget kylling og nogle rejer, som blev målt til cirka 19 grader.

Derfor måtte cafeen tage imod en sur smiley og en bøde på 5000 kroner.

Ifølge indehaver Fatih Yuksek var køleskabet gået i stå i løbet af natten, og da medarbejderen fra Fødevarestyrelsen kom på besøg om formiddagen, var fejlen endnu ikke blevet opdaget.

Annonce

- Vi havde ikke haft nogen gæster endnu, og det var en dag, hvor vi ikke fik varer ind, så vi havde ikke åbnet nogen køleskabe endnu. Helt rutinemæssigt blev det hele kasseret, og to timer senere kom køleteknikerne og fiksede problemet, forklarer han.

Ærgerligt

Fatih Yuksek anerkender, at reglerne er, som de er, og at det er cafeens ansvar, at kontrollere at alt er i orden. Alligevel ærgrer han sig over, at det udløser en sur smiley, at et køleskab går i stykker, selvom der ikke er andre anmærkninger.

- Folk kigger jo bare på smileyen, de læser ikke rapporten, så de ved ikke, hvad det egentlig handler om. Det, synes jeg, er lidt ærgerligt, siger han.


Vi havde ikke haft nogen gæster endnu, og det var en dag, hvor vi ikke fik varer ind, så vi havde ikke åbnet nogen køleskabe endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Se på kortet her hvor der er problemer: Sønderjyske udlejere holder på pengene og udskriver store regninger

Annonce