Annonce
Aabenraa

Definitivt: Politisk velvilje kunne ikke redde bowlinghal

Formand Allan Niebuhr og Grænsehallerne er i gang en moderniseringsplan for hele centrel, såvel som en ny anvendelse for den snart tidligere bowlinghal. Arkivfoto: Sebastian Iwersen / Flensborg Avis

Byrådet gav bowlerne et svagt håb om redning af bowlinghallen i Kruså, men kultur- og fritidsudvalget er ikke kommet op med en løsning, der får Grænsehallerne til at droppe beslutningen om at bruge hallen til andre formål.

Kruså: Der bliver samlet sendt over én million kroner til Grænsehallerne, men Grænsebowling lukker definitivt.

Der var ellers en flig af håb for bowlingspillerne i Grænsebowling i Kruså, da De Konservative fik byrådet med på, at sagen om et tilskud til renovering af bowlinghallens tag skulle sendes tilbage i kultur- og fritidsudvalget for fornyet behandling.

En betingelse for tilskuddet på 238.000 kroner var, at hallen ikke længere bruges til bowling, fordi vurderingen var, at det primært er en kommerciel aktivitet, som man ikke kan støtte.

Men der kom ikke nye løsninger på bordet, da kultur- og fritidsudvalget forleden holdt møde, og det betyder, at Grænsehallerne fastholder, at bowlinghallen lukkes, når sæsonen slutter hen mod sommerferien. Der er stadig bevilget 238.000 til en renovering af taget på de oprindelige betingelser.

Annonce

Hvis det går efter planen, kan vi bruge hallen som ét stort lokale, hvor der er bowlingbaner nu, og også dele op i to lokaler.

Allan Niebuhr, formand for Grænsehallerne

Haller har plan klar

Desuden får Grænsehallerne - uafhængigt af tagsagen - både i 2019 og 2020 et ekstraordinært udviklingstilskud på 400.000 kroner takket være tilskudsmodellen for kommunens haller. De penge kan bruges til at gøre bowlinghallen klar til nye aktiviteter.

- Vi skal i gang med at lave nye aktiviteter i bygningen. Det er også derfor, vi skal have taget lavet. Det er meningen, at vi skal ændre anvendelsen, og det bliver aktivitetslokaler af forskellig art til både stille aktiviteter og motion, siger Allan Niebuhr, der er formand for Grænsehallerne.

- Hvis det går efter planen, kan vi bruge hallen som ét stort lokale, hvor der er bowlingbaner nu, og også dele op i to lokaler. Vi skal blandt andet huse e-sportsudøvere og ældreaktiviteter som stolegymnastik, uddyber Allan Niebuhr.

Dialog med bowlere

Derfor tager Grænsehallerne med stor begejstring imod de i alt 800.000 kroner til at nyindrette sig for. Og ikke blot i den snart tidligere bowlinghal.

- Vi er igang med en modernisering af hele centret, så vi har idéer og tegninger til, hvordan vi kan flytte rundt, siger Allan Niebuhr.

Samtidig har politikerne i kultur- og fritidsudvalget lagt op til, at Grænsehallerne kan søge om, at den tidligere bowlinghal kommer med i tilskudsmodellen, som de tre almindelige haller i Grænsehallerne er det, når den fremtidige anvendelse er på plads.

- I første omgang er det vigtigt, at vi får nye aktiviteter ind, så hallen bliver brugt hele tiden. Heldigvis er aktivitetsniveauet øget på mange fronter, fastslår Allan Niebuhr.

De snart hjemløse bowlingspillere er dog ikke helt glemt, ifølge kultur- og fritidsudvalgets næstformand.

- Vi skal have fundet ud af, hvad der skal ske med bowlingen, og det er forvaltningen nu i dialog med bowlingafdelingen om, siger Dansk Folkepartis Jette Julius Kristiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce