Annonce
Aabenraa

Deja-vu: Formand skubbede igen Ugilt Thomsen ud i kulden

Martin Ugilt Thomsen må vige pladsen i byrådet til en anden, efter at Bent Sørensen tog den sidste byrådsplads for Venstre med to personlige stemmer flere end Martin. Arkivfoto: Claus Thorsted

Ligesom for otte år siden måtte en Venstre-politiker fra Ugilt Thomsen-familien se sig slået af Bent Sørensen med få personlige stemmer. Pudsigt, lyder det.

Rødekro: Det vækkede minder fra kommunalvalget i 2009, da Martin Ugilt Thomsen fra Venstre tirsdag aften måtte se sig slået af partifælle Bent Sørensen i kampen om den sidste plads for Venstre i Aabenraa Kommunes byråd.

Sølle to personlige stemmer - 186 mod 188 - skilte Martin Ugilt Thomsen og Bent Sørensen, og da Bent Sørensen kunne tegne sig for at høste flest stemmer, måtte Martin Ugilt Thomsen gå fra at være byrådsmedlem til suppleant.

Og det er faktisk ikke første gang, at familien Ugilt Thomsen er blevet skubbet ud i kulden med få stemmer af netop Bent Sørensen.

- For otte år siden stillede min kone, Mette-Sophie, op til kommunalvalget her i Aabenraa Kommune. Hun var dengang fire personlige stemmer fra at komme ind i byrådet. Og ligesom i år var tilfældet dengang, at Bent Sørensen tog den sidste plads for næsen af os, fortæller Martin Ugilt Thomsen.

Den kommende Venstre-suppleant er imidlertid glad på Bent Sørensens vegne, selv om han gerne selv havde taget den sidste plads.

- Selv om det er ved at blive en lidt dårlig vane, er der ikke andet at sige, end sådan er spillets regler. Venstre stillede med en stærk flok, og siden jeg selv er gået tilbage i Hovslund, kunne jeg i løbet af tirsdag aften godt se, at intet længere var sikkert, fortæller Martin Ugilt Thomsen.

Annonce

Ligesom i år var tilfældet i 2009, at Bent Sørensen tog den sidste plads for næsen af os.

Martin Ugilt Thomsen, Venstre
Bent Sørensen ærgrer sig over, at der ikke blev plads til både ham og Martin Ugilt Thomsen efter tirsdagens kommunalvalg. Arkivfoto: Claus Thorsted

Pudsigt

Bent Sørensen er blevet informeret om, at han for anden gang i sin politiske karriere har skubbet en Thomsen ud i kulden. Han kalder de to episoder for "pudsige".

- Det er da pudsigt at tænke på, men sådan er præmisserne nu engang. Jeg vil sige, at Martin og jeg har to forskellige profiler, hvor han er meget lokal, mens jeg profilerer mig mere som formand for hele teknik- og miljøområdet, fortæller Bent Sørensen, der trods det lidt for spændende resultat håber på at kunne fortsætte med samme post.

- Det er jo selvfølgelig op til borgmesteren at udpege udvalgsformændene, men jeg er en god talknuser, og formandsposter er et spørgsmål om evner og ikke stemmetal, siger han.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce