Annonce
Læserbrev

Dejligt at bo i en rig kommune som Tønder

Læserbrev: Hvor er det dejligt, at vi i Tønder kan få vejene lavet, jeg tænker på vejen mellem Øster Gasse og Arrild.

At man så har kørt alt overskydende materiale sammen i nogle stakke, som spærrer rastepladserne, det kan vi leve med. For de lokale landmænd må ikke få det til fyld på eventuelle markveje, så vi kan få de store, tunge maskiner væk fra vejen, da materialet jo kunne være forurenet.

Men at de nu lægger det ud i rabatten rundt om i hele kommunen - de må gerne sprede forurenet materiale rundt i kommunen - så vandet efterfølgende ikke kan løbe af kørebanen, det virker lidt molbo-agtigt.

Alle andre steder fræser de rabatterne ned for at komme af med vandet.

Og nu er de så kommet i tanke om, at de stumper asfalt, der er i materialet, er i vejen, så der sidder to mand på en minigraver og en i gummiged for at sortere det langs rabatten. De er til fare for trafikken og tager otte gange den tid, som det ville tage at køre det over en sorteremaskine på rastepladsen.

Det bliver dejligt næste år, når rabatklipperen kommer og stenene flyver omkring, men hva' skidt, Tønder Kommune har åbenbart penge nok.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce