Annonce
Sport

Delaney efter nullert: Vi burde have slået Barcelona

Leon Kuegeler/Reuters
Thomas Delaney ærgrer sig over, at det ikke lykkedes Dortmund at åbne Champions League-gruppen med en sejr.

Borussia Dortmund burde have indledt Champions Leagues gruppespil med en hjemmesejr over FC Barcelona.

Det mener holdets danske midtbanespiller Thomas Delaney efter tirsdagens 0-0-kamp i Tyskland, hvor værterne i en stærk anden halvleg misbrugte et straffespark.

- Sådan en kamp skal vi vinde. Vi brændte et straffespark og havde de fleste chancer, siger danskeren til 3+.

Barcelona-målmand Marc-Andre ter Stegen havde luret, hvor Dortmunds Marco Reus ville skyde, da værterne blev tildelt et straffespark efter en lille times spil.

Keeperen havde dog allerede flyttet sig, da Reus sparkede til bolden, men tyskerne fik ikke et omspark.

- Det var svært at se inde på banen. Jeg har hørt, at den slags er blevet dømt i England, men vi kunne også bare have scoret.

- Vi havde også andre chancer, siger Delaney.

I første halvleg havde Dortmund-spillerne det svært i en taktisk præget kamp, men tyskerne kom som forvandlet ud efter pausen.

- Første halvleg var ikke god. Der var perioder, hvor vi haltede efter. Det sidste kvarter var ren overlevelse. I anden halvleg spillede vi en god kamp, siger Delaney.

- Barcelona er ikke let at spille mod. Det var ikke sådan, at vi fik en opsang i pausen, for vi forsvarede fint, men vi skulle være bedre på bolden. Vi er gode spillere, så der er ingen grund til at blive kyst af Barcelona.

Den 28-årige dansker indledte sæsonen i Dortmund på bænken, men efter flere gode præstationer tyder det nu på, at han har tilbageerobret sin plads på midtbanen.

- Det er ikke kommet af sig selv.

- Jeg har prøvet at holde snuden i sporet, siger han.

Selv om Thomas Delaney mener, at Dortmund burde have slået Barcelona, så er han tilfreds med det ene point i åbningen på gruppespillet.

- Ja, vi ok tilfredse med det - også med hvordan kampen forløb, siger han.

Om to uger skal Borussia Dortmund på besøg hos Slavia Prag, der tidligere på tirsdagen indledte gruppen med 1-1 ude mod italienske Inter.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce