Annonce
Kolding

Kolding Stadion skal opgraderes: Dele kan blive solgt til byggegrunde

Ifølge Søren Rasmussen kan det eventuelt komme på tale, at dele af stadiongrunden skal sælges til boligbyggeri for at få finansieret ombygningen af Kolding Stadion. Arkivfoto: Søren Gylling
Der skal tænkes i alternative baner for, at Kolding Stadion kan blive opgraderet, sådan at Kolding IF ikke risikerer at blive tvangsnedrykket. Søren Rasmussen (DF), formand for fritids- og idrætsudvalget, peger på, at dele af stadiongrunden kan blive solgt til byggeri.

Kolding: Fredag sendte Kolding IF vigtigt materiale af sted til DBU. Materialet var en foreløbig masterplan for en opgradering af Kolding Stadion. Klubben er nemlig tvunget til at forbedre stadion, da det ikke lever op til DBU's krav, når det gælder blandt andet lysanlæg og varme i banen. Hvis det ikke sker, vil Kolding IF blive tvangsnedrykket.

Den foreløbige plan, hvori "projekt opgradering" står beskrevet, er derfor sendt af sted. Der er ifølge Kolding Kommunes fritids- og idrætsudvalg tale om en anlægsudgift, der beløber sig til 12-15 millioner kroner. Det er dog ikke penge, som Kolding IF skal forvente, at kommunen kommer til at smide på bordet, selvom stadion tilhører Kolding Kommune. Det rækker økonomien ikke til, siger Søren Rasmussen (DF), formand for fritids- og idrætsudvalget.

I stedet skal der tænkes i alternative baner. Han vil se på, om dele af stadiongrunden kan sælges til byggegrunde.

- På den del af stadiongrunden, der ligger længst hen mod Vejlevej, er der i dag en cricketbane. Man kunne forestille sig, at den kunne flyttes, og så kunne man bygge boliger der, som kunne give en indtægt. Det er sådan noget, der også gerne skal indgå i arbejdet, siger Søren Rasmussen.

- Kommunens økonomi gør, at vi er nødt til at tænke kreativt for at løse opgaven, tilføjer han.

Annonce

Erfaringer fra andre byer

Det er som regel en dyr affære at opgradere et fodboldstadion.

Kigger man vestpå satte Esbjerg Kommune 72 millioner af til en opgradering af stadion i 2007.

Mod syd bruger Haderslev Kommune nu næsten ni millioner kroner på at overdække tilskuerpladserne på SønderjyskEs hjemmebane.

Da lokalrivalerne fra Vejle i sin tid fik bygget nyt stadion, gav kommunen 60 millioner kroner til den selvejende fond, der fik bygget stadion, og endnu længere mod nord blev der i Horsens lagt 90 millioner til Casa Arena.

Fornuftigt at stå sammen

Ifølge udvalgsformanden er private investorer også nødt til at melde ind med kroner til projektet.

Er det ikke usædvanligt, at der skal findes private investorer, når det er kommunen, der ejer stadion?

- Man kan vel sige, at det er meget fornuftigt, at vi i Kolding går sammen om vores fodboldhold. Det er heller ikke usædvanligt i dagens Danmark, at man går sammen om at finde løsninger, når nu ikke økonomien er til at klare det selv. Jeg synes, det er meget fornuftigt at gå sammen om opgaven, og kommunens bidrag vil heller ikke være ubetydeligt, siger Søren Rasmussen.

Optimistisk formand

Kommunen og Kolding IF vil frem mod deadline i juni, hvor den endelig plan skal afleveres til DBU, arbejde tæt sammen for at finde den rette løsning og de private investorer, der måtte være brug for.

Claus Holm Søberg, bestyrelsesformand for Kolding IF, forudser også, at det bliver nødvendigt med en økonomisk hjælpende hånd fra private.

- Selve dialogen omkring efterlysninger af investorer er noget, der pågår. Arbejdet med at finde dem er dog som sådan ikke startet endnu, men det er en del af den endelig masterplan. Jeg er bestemt optimistisk omkring, at vi når frem til en god løsning, siger han.

Kommunen har sat 150.000 kroner af til udarbejdelsen af den endelig masterplan. Byggeriet skal være påbegyndt senest i sommeren 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klima

Sorte næsehorn på vej tilbage

Danmark

Live: Mette F. - Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig men der går tid før samfundet er normalt igen

Annonce