Annonce
Tønder

Delegrej skal gøre livet lettere for kommunens foreninger

En grejbank, hvor frivillige foreninger kan dele det inventar, de har brug for, men ikke bruger hver dag, har set dagens lys i Tønder Kommune.

Tønder: I Tønder Kommune har Landdistrikts- og Bosætningsudvalget i samarbejde med Folkeoplysningsudvalget netop lanceret en ny funktion for frivillige: En grejbank, hvor frivillige foreninger kan dele det inventar, de har brug for, men ikke bruger hver dag.

Grejbanken er opfundet af Landdistrikts- og Bosætningsudvalget og er søsat på udvalgets hjemmeside. På sigt skal der i grejbanken findes materialer, der skal gøre det lettere at være frivillig. Grejbanken er oprettet for at give flere foreninger mulighed for at gennemføre arrangementer eller tiltag, hvor de her kan låne grej, der understøtter arrangementet.

Annonce

Nye netværk

Tanken er, at grejbanken også skal kunne føre til, at der skabes netværk på tværs af foreninger i kommunen. Alt, der tilbydes til udlån via grejbanken, opbevares nemlig hos den forening, der har indkøbt grejet, og ved brug er det låneforeningens opgave at hente og aflevere materialet. På den måde etableres der nye netværk på kryds og tværs, når grejet skal afhentes. Og det er ofte i den slags situationer, at nye venskaber og måske også idéer kan opstå.

- Jeg ser et stort potentiale i grejbanken og tror, der kan komme meget godt ind i grejbanken til glæde for landsbyerne, fortæller formand for Bosætnings- og landdistriktsudvalget, Leif Høeg Jensen (V), i en pressemeddelelse.

I øjeblikket er der endnu ikke så mange forskellige ting i grejbanken, men en toilet- og badevogn, en flagallé, en massestand og et par mobile basketkurve er det allerede blevet til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Oprydning ved Danfoss-giftstrand kan koste op mod 140 millioner kroner

Annonce