Annonce
Læserbrev

Deloitte har indirekte overtaget beslutningskompetencen på nogen af områderne i Haderslev Kommune.

Læserbrev: Deloitte står for følgende: revision, skat, finansiel rådgivning og konsulentydelser.

”Nogen” har bestilt ovennævnte firma til at lave en rapport-mulighed for besparelser på beskæftigelses- og integrationsområdet. Hvem har besluttet det, og hvad var økonomien i det, for jeg kan nemlig ikke få oplyst, hvad udgiften til at få lavet rapporten har været.

Generelt kan jeg ikke anbefale på nogen måde, at et firma med det udgangspunkt sættes til/betales for at lave en rapport på det sociale og beskæftigelsesmæssige område.

Rapporten er meget tungt stof, og 6 gange måtte jeg slå op, fordi der var ord, som jeg ikke kendte eller var usikker på betydningen af. Når det er tilfældet, så ved jeg, at der er udvalgsmedlemmer i BIU, som ikke har forstået indholdet.

Hovedindholdet er:

Det skal så vidt muligt hindres, at folk får bevilget sygedagpenge og kontanthjælp. Får de alligevel ydelsen bevilget, så skal alle muligheder for sanktioner benyttes, og alle sygedagpengesager skal stoppes så hurtigt som muligt.

Ansatte siger, at der er givet ordre om, at der maximalt må tilkendes 5 førtidspensioner månedligt – dødulovligt.

Samtidig har direktøren på området udtalt, at antallet af borgere i ressourceforløb ikke må stige. Det er umuligt, og ellers skal borgere smides ud til ingenting – både økonomisk og beskæftigelsesmæssigt.

Jeg har talt med et par politikere, som anfører, at de må stole på, at beslutningen er lovlig, når topledelsen siger det, for de har ikke selv juridisk kendskab til at vurdere det.

Man har udpeget en leder for det såkaldte rehabiliteringområde – ingen socialfaglig uddannelse af nogen art - som gør mig opmærksom på, at de naturligvis følger politikernes beslutninger af 15. august d.å.

Min påstand er, at det er Deloittes anbefalinger, som man følger.

Jeg anker og klager, alt hvad jeg kan, men jeg er vanen tro alene, selv om min suppleant - Helene Appel - efter sigende har kæmpet bravt imod – men hun har med sikkerhed også været alene.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce