Annonce
Vejen

Delt syddansk førsteplads: Ledigheden falder fortsat i Vejen

Mens ledigheden er begyndt at bevæge sig en anelse opad i mange kommuner, så trodser Vejen Kommune denne udvikling. Arkivfoto: Martin Ravn
Vejen Kommune deler førstepladsen med Varde, når det kommer til at have procentvis færrest ledige borgere. Det er dog ikke realistisk at tro, at ledigheden bliver ved med at falde i kommunen, mener chefkonsulent ved Jobcenter Vejen.
Annonce

VEJEN KOMMUNE: Fra oktober til november måned faldt ledigheden i Vejen med 1,8 procent. Sammen med Varde Kommune har Vejen den laveste sæsonkorrigerede ledighed i Syddanmark på 2,6 procent.

Det viser tal fra det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Sydjylland. Den samlede ledighed i Sydjylland ligger på 3,3 procent.

Steen Aldenborg, der er chefkonsulent ved Jobcenter Vejen, har svært ved at give et entydigt svar på, hvorfor Vejen Kommune har en lavere ledighedsprocent end de fleste andre sydjyske kommuner.

- Men vores indsats i forhold til at have et tæt kontaktforløb med vores ledige borgere, hvor vi har fokus på jobsøgningsadfærd og områder med gode beskæftigelsesmuligheder, har en betydning for, at nogle af vores ledige er kommet hurtigere ud i beskæftigelse, end de ellers ville have gjort, siger han.

Nogle siger til os, at de ikke skal have flere medarbejdere, fordi de er usikre på, hvordan ordretilgangen bliver.

Steen Aldenborg

Annonce

Fortsat brug for de ældre

I Vejen oplever jobcenteret dog en barriere i forhold til at få seniorer over 50 år tilbage på arbejdsmarkedet. Desværre har mange af de ledige seniorer en opfattelse af, at der er næsten umuligt for dem at finde arbejde med den alder, de har.

- Der er vores opgave at give dem troen tilbage på, at der er et behov for deres arbejdskraft og deres kompetencer. Det rigtige tidspunkt og det rigtige match skal være der, siger Steen Aldenborg.

For det er langt fra tilfældet, at der ikke er brug for, at de lidt ældre bliver ved med at arbejde.

- Jeg tror, seniorerne bliver mere synlige for virksomhederne, set i lyset af at man laver politiske tiltag, hvor seniorerne skal være længere på arbejdsmarkedet, fordi afgangen fra arbejdsmarkedet er større end tilgangen, siger Steen Aldenborg.

Annonce

Usikkerhed i ordrebogen

I Jobcenter Vejen finder man det ikke sandsynligt, at nedgangen i ledigheden fortsætter, som den har gjort. Allerede nu melder virksomheder i kommunen om, at væksten aftager.

- Nogle siger til os, at de ikke skal have flere medarbejdere, fordi de er usikre på, hvordan ordretilgangen bliver, siger Steen Aldenborg.

Han mener, det vil være flot, hvis Vejen Kommune kan blive på det ledighedsniveau, man har nu. Det er ikke realistisk at tro, at ledigheden fortsætter med at falde.

Jobcenteret er da også forberedt på, at tingene ændrer sig fra dag til dag.

- Når man er en del af et system, hvor vores indsats er styret politisk både centralt og lokalt, er man vant til at sadle om med dags varsel, siger Steen Aldenborg.

Steen Aldenborg, chefkonsulent ved Jobcenter Vejen. Arkivfoto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Fredericia går endnu mere i rødt: Smittetrykket stiger stadig

Annonce