Annonce
Vejen

Delt syddansk førsteplads: Ledigheden falder fortsat i Vejen

Mens ledigheden er begyndt at bevæge sig en anelse opad i mange kommuner, så trodser Vejen Kommune denne udvikling. Arkivfoto: Martin Ravn
Vejen Kommune deler førstepladsen med Varde, når det kommer til at have procentvis færrest ledige borgere. Det er dog ikke realistisk at tro, at ledigheden bliver ved med at falde i kommunen, mener chefkonsulent ved Jobcenter Vejen.

VEJEN KOMMUNE: Fra oktober til november måned faldt ledigheden i Vejen med 1,8 procent. Sammen med Varde Kommune har Vejen den laveste sæsonkorrigerede ledighed i Syddanmark på 2,6 procent.

Det viser tal fra det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Sydjylland. Den samlede ledighed i Sydjylland ligger på 3,3 procent.

Steen Aldenborg, der er chefkonsulent ved Jobcenter Vejen, har svært ved at give et entydigt svar på, hvorfor Vejen Kommune har en lavere ledighedsprocent end de fleste andre sydjyske kommuner.

- Men vores indsats i forhold til at have et tæt kontaktforløb med vores ledige borgere, hvor vi har fokus på jobsøgningsadfærd og områder med gode beskæftigelsesmuligheder, har en betydning for, at nogle af vores ledige er kommet hurtigere ud i beskæftigelse, end de ellers ville have gjort, siger han.

Annonce

Nogle siger til os, at de ikke skal have flere medarbejdere, fordi de er usikre på, hvordan ordretilgangen bliver.

Steen Aldenborg

Fortsat brug for de ældre

I Vejen oplever jobcenteret dog en barriere i forhold til at få seniorer over 50 år tilbage på arbejdsmarkedet. Desværre har mange af de ledige seniorer en opfattelse af, at der er næsten umuligt for dem at finde arbejde med den alder, de har.

- Der er vores opgave at give dem troen tilbage på, at der er et behov for deres arbejdskraft og deres kompetencer. Det rigtige tidspunkt og det rigtige match skal være der, siger Steen Aldenborg.

For det er langt fra tilfældet, at der ikke er brug for, at de lidt ældre bliver ved med at arbejde.

- Jeg tror, seniorerne bliver mere synlige for virksomhederne, set i lyset af at man laver politiske tiltag, hvor seniorerne skal være længere på arbejdsmarkedet, fordi afgangen fra arbejdsmarkedet er større end tilgangen, siger Steen Aldenborg.

Usikkerhed i ordrebogen

I Jobcenter Vejen finder man det ikke sandsynligt, at nedgangen i ledigheden fortsætter, som den har gjort. Allerede nu melder virksomheder i kommunen om, at væksten aftager.

- Nogle siger til os, at de ikke skal have flere medarbejdere, fordi de er usikre på, hvordan ordretilgangen bliver, siger Steen Aldenborg.

Han mener, det vil være flot, hvis Vejen Kommune kan blive på det ledighedsniveau, man har nu. Det er ikke realistisk at tro, at ledigheden fortsætter med at falde.

Jobcenteret er da også forberedt på, at tingene ændrer sig fra dag til dag.

- Når man er en del af et system, hvor vores indsats er styret politisk både centralt og lokalt, er man vant til at sadle om med dags varsel, siger Steen Aldenborg.

Steen Aldenborg, chefkonsulent ved Jobcenter Vejen. Arkivfoto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

112

Lastbil ramt af bom i overkørsel i Ribe

Annonce