Annonce
Varde

Demente og pårørende kan fortsat få rådgivning

Tina Agergaard Hansen (DF) er glad for, at hele Udvalget for Social og Sundhed bakkede op om at fortsætte den gratis rådgivning for demente og deres pårørende. Arkivfoto: Chresten Bergh

Varde Kommune: I et års tid har demente og pårørende kunnet få gratis juridisk og økonomisk rådgivning. Det har været betalt af satspuljen, og støtten stopper ved årsskiftet.

Nu er det besluttet at bruge 150.000 kommunale kroner om året på at gøre tilbuddet permanent.

- Selvfølgelig skulle vi videreføre det her projekt, og selvfølgelig skulle vi gøre det permanent, siger Tina Agergaard Hansen (DF), formand for social og sundhed.

Rådgiverteamet består af en demenskonsulent, en medarbejder fra Borgerservice, en tidligere seniorkonsulent i Varde Kommune med stor juridisk indsigt samt en uvildig økonomisk rådgiver. Rådgivningen er gratis og anonym, og det har indtil nu foregået den tredje onsdag i hver måned i Varde.

- Jeg kan kun opfordre borgere, der står i de her situationer: Gør brug af det, siger Tina Agergaard Hansen.

Teamet har også i samarbejde med blandt andet Demensgruppen i Ansager holdt arrangementer om fremtidsfuldmagter og værgemål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce