Annonce
Varde

Demente og pårørende kan fortsat få rådgivning

Tina Agergaard Hansen (DF) er glad for, at hele Udvalget for Social og Sundhed bakkede op om at fortsætte den gratis rådgivning for demente og deres pårørende. Arkivfoto: Chresten Bergh
Annonce

Varde Kommune: I et års tid har demente og pårørende kunnet få gratis juridisk og økonomisk rådgivning. Det har været betalt af satspuljen, og støtten stopper ved årsskiftet.

Nu er det besluttet at bruge 150.000 kommunale kroner om året på at gøre tilbuddet permanent.

- Selvfølgelig skulle vi videreføre det her projekt, og selvfølgelig skulle vi gøre det permanent, siger Tina Agergaard Hansen (DF), formand for social og sundhed.

Rådgiverteamet består af en demenskonsulent, en medarbejder fra Borgerservice, en tidligere seniorkonsulent i Varde Kommune med stor juridisk indsigt samt en uvildig økonomisk rådgiver. Rådgivningen er gratis og anonym, og det har indtil nu foregået den tredje onsdag i hver måned i Varde.

- Jeg kan kun opfordre borgere, der står i de her situationer: Gør brug af det, siger Tina Agergaard Hansen.

Teamet har også i samarbejde med blandt andet Demensgruppen i Ansager holdt arrangementer om fremtidsfuldmagter og værgemål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ansat på plejehjem under coronaudbrud: - Det gør ondt at se døende beboere i øjnene, når man ikke har en chance for at give den nødvendige omsorg

Annonce