Annonce
Udland

Genvalg af sydstatsguvernør er tilbageslag for Trump

Matt Sullivan/Ritzau Scanpix
Det lykkedes for John Bel Edwards at blive genvalgt, selv om Trump aktivt har støttet hans modkandidat.

Lousianas demokratiske guvernør, John Bel Edwards, er blevet genvalgt.

Edwards, som er den eneste demokratiske guvernør i USA's såkaldte "Deep South", har vundet en smal sejr.

Det skriver nyhedsbureauet AP samt NBC News tidligt søndag dansk tid.

Den demokratiske sejr er et slag i ansigtet på USA's præsident, Donald Trump, der tre gange er rejst til delstaten for at vise sin støtte til modkandidaten, republikaneren Eddie Rispone.

Trump har også flere gange på Twitter erklæret sin støtte til Rispone. Men det rakte ikke til en sejr for republikaneren.

- Vores delte kærlighed til Louisiana vil altid være mere vigtig end de partimæssige skel, der deler os, siger Edwards ved valgfesten ifølge NBC News.

- Og hvad angår præsidenten: Må Gud velsigne hans hjerte, fortsatte Edwards.

Ifølge AP var Edwards i front med 19.000 stemmer med 96 procent af valgdistrikterne i Louisiana optalt.

Trump opnåede 58 procent af stemmerne i Louisiana under præsidentvalget i 2016 ifølge Reuters.

Hans støtte hjalp dog ikke Rispone i tilstrækkelig grad.

- Jeg er skuffet, hvis jeg skal være meget ærlig, sagde Rispone ifølge NBC, da han erkendte sit nederlag.

- Kan vi øvrigt give præsident Trump en klapsalve? Den mand elsker Amerika, og han elsker Louisiana. Han kom herned tre gange kun for at hjælpe os.

Andre nylige valg har givet lidt forskellige praj om støtten til Trump rundt omkring i landet, skriver Reuters.

Således vandt Andy Beshear, den demokratiske udfordrer i Kentucky, tidligere på måneden over den siddende guvernør Matt Bevin trods præsidentens klare støtte til Bevin.

I Mississippi vandt Republikanerne til gengæld klart et guvernørvalg.

Der bor godt og vel 4,6 millioner mennesker i Louisiana.

"The Deep South" refererer til de af de amerikanske sydstater, der historisk set var mest afhængig af plantagedrift og var særligt afhængige af slaver som arbejdskraft.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

EfB

EfB henter polsk VM-spiller

Annonce