Annonce
Udland

Demokraterne gør klar til at fremlægge anklager mod Trump

Saul Loeb/Ritzau Scanpix
Demokraterne varsler, at de tirsdag vil løfte sløret for de første anklagepunkter til rigsretssag mod Trump.

Demokraterne vil tirsdag komme med en udtalelse om de anklagepunkter, som de vil rejse mod USA's præsident, Donald Trump, i en rigsretssag.

Det siger formanden for udenrigsudvalget i Repræsentanternes Hus, Eliot L. Engel, til journalister natten til tirsdag dansk tid.

Det skriver The Washington Post.

Engel oplyser, at han sammen med formændene for andre udvalg i Repræsentanternes Hus vil fremlægge anklagerne ved et pressemøde klokken 09.00 lokal tid.

Det vil sige tirsdag klokken 15.00 dansk tid.

Nancy Pelosi, der er den demokratiske formand for Repræsentanternes Hus, mødtes mandag aften med flere udvalgsformænd.

Her forberedte de demokratiske politikere under et ni timer langt møde sagen mod Trump.

Mødet blev afholdt, umiddelbart efter at den sidste planlagte høring i rigsretsprocessen var blevet afsluttet mandag i Repræsentanternes Hus.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Efter mødet oplyser tre anonyme embedsmænd med kendskab til sagen, at planerne ikke er blevet færdiggjort.

Men de oplyser, at Demokraterne ventes at offentliggøre to anklagepunkter tirsdag, skriver The Washington Post og Reuters.

De to punkter skal ifølge kilderne fokusere på magtmisbrug og vanskeliggørelse af Kongressens arbejde.

Demokraterne mener, at Trump har forsøgt at presse Ukraines præsident til at indlede en undersøgelse mod Trumps demokratiske rival Joe Biden.

Og at Trump har forsøgt at forhindre Kongressens undersøgelser af hans handlinger.

Retsudvalget skal denne uge stemme om, hvorvidt de formelle anklagepunkter skal sendes videre til afstemning i resten af Repræsentanternes Hus.

Hvis anklagepunkterne som forventet godkendes her, ventes rigsretssagen at gå i gang i Senatet, hvor Republikanerne har flertal.

/ritzau/

Annonce
Link til artikel i The Washington Post
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Flytter produktionen til Polen: Danfoss lukker fabrik i Kolding og nedlægger 335 stillinger

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];