Annonce
Læserbrev

Demokrati og frihed

Læserbrev: En af de helt grundlæggende byggesten i vores demokrati er frihed til at tænke, tro, tale og samvittighedsfrihed. Heri ligger en forståelse af menneskelivet som værdifuldt. Samfundet skal værdsætte og respektere alle, samtidig med at man erkender en grundlæggende uenighed. Man bør give mindretallet rettigheder. Det bekymrende i samfundet i dag er, at denne frihed er blevet afløst af tålsomhed (tolerance). Samfundet tåler lige akkurat sine mindretal, men værdsætter dem ikke. Et eksempel herpå er, at man vil have alle til at give hånd i en bestemt situation, selv om det strider imod deres overbevisning. Man forudsætter at alle dybest set er enige, og man må gerne ved hjælp af flertalsafgørelser tilsidesætte hensynet til mindretallet. Det ser jeg som en stor fare.

Kristendemokraterne tror på, at alle mennesker har lige stor værdi, som de er og ikke i forhold til, hvad de kan, og hvilken nytte, de kan gøre i samfundet.

Annonce
Inge Marie Jensen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce